Spotify, Beats'in istatistik sağlayıcısı Seed Scientific'i satın aldı

Spotify, Beats'in istatistik sağlayıcısı Seed Scientific'i satın aldı

Spotify, daha önce müşterileri arasında Beats'in de bulunduğu, mantıksal veri analizi ve istatistiği yapan, veriyi görselleştirmede ve izlemede önemli bir teknoloji girişimi olan Seed Scientific'i satın aldığını duyurdu.  Seed Scientific'in diğer önemli müşterileri arasında Audi, Unilever ve Birleşmiş Milletler gibi markalar bulunuyor.

2013 yılında kurulan Seed Scientific bundan böyle New York'a taşınacak ve şirketin kurucusu ve CEO'su Adam Bly, bu birimin başına getirilecek. Seed Scientific bundan böyle Spotify bünyesinde çalışarak verileri anlamlandırmaya ve ürünü geliştirmeye burada devam ediyor olacak. Spotify'dan Henrik Landgren'a göre Seed Scientific tüm Spotify organizasyonuna etki edecek ve verileri okuyarak anlamlaştırmaya çalışacak.

Bildiğiniz gibi Seed Scientific'in önceki müşterilerinden olan Beats, Apple tarafından satın alınmıştı. Sonrasında Apple önemli bir adım atmış ve Apple Music ile Spotify'a ciddi bir rakip haline gelmişti. Spotify bu satın almayla birlikte Apple ve Seed Scientific arasındaki olası bir flörtü de önlemiş oldu.

Spotify'ın Seed Scientific'i satın alma bedeli ile ilgili ise herhangi bir rakam paylaşılmadı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.