iOS 9 güncellemesi, iPhone'da gereken boş alanı kendi yaratacak

iOS 9 güncellemesi, iPhone'da gereken boş alanı kendi yaratacak

Apple, iOS 8'de yaptığı güncellemeyle yeni iOS yüklemelerinde iPhone ya da iPad'lerin hafızasında belli bir alanda boş yer olmasını talep ediyordu. Cihazlara göre farklılık göstermekle birlikte pek çok kullanıcı, iPhone ya da iPad'lerinde ilgili boş alanları açamamış ve işletim sistemlerini iOS 8'e yükseltememişti. Dolayısıyla sürüm yükseltmede ücretsiz olarak sunduğu işletim sistemleriyle çok iyi sonuçlar açıklayan ve bundan gurur duyan Apple, ciddi ciddi başarısız olmaya başlamıştı.

Apple, bu konuda gelen tepkileri göz önüne alarak yeni bir çözüm geliştirdi. iOS 9'un ikinci Beta sürümüyle karşımıza çıkacak yenilikle, Apple telefonu iOS 9 yüklemeden önce boş alan yoksa size uygulamalarınızı kendi silmeyi teklif edecek. Zaten Apple'ın bulut sunucularında her zaman indirilmeye hazır duran uygulamalar, iOS 9 yüklendikten sonra yine Apple tarafından otomatik olarak telefonunuza indirilecek. Böylece bu işlem, kullanıcılar tarafından tek tek yapılmak zorunda kalmayacak ve kullanıcılar hangi uygulamaları silip silmedikleriyle ilgili kafa karışıklığı yaşamamış olacak.

apple-ios9-beta-2

Apple, boş alan olmaması durumunda iOS 9 için yükleme yaparken uygulamaların silinmesiyle ilgili olarak kullanıcıdan da son bir onay alacak. Böylece, fotoğraf ya da video gibi kişisel olan ve fazla yer kaplayan verileriniz yerine, uygulamalarınızı geçici olarak silmek Apple'ın yaşanan bu sorununa çözüm formülü olacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.