UX Camp'15: Kullanıcı deneyimi eğitim programı katılımcılarını bekliyor

UX Camp'15: Kullanıcı deneyimi eğitim programı katılımcılarını bekliyor

Mayıs 2015'te düzenlediği UX Alive etkinliğe ile onlarca farklı ülkeden profesyonelleri bir araya getiren Userspots şimdide UX Camp'in üçüncüsünü düzenlemeye hazırlanıyor. Kamp programı ise geçtiğimiz iki yıla göre bu yıl yeni bir konsept ile katılımcılara sunulacak.

UX Camp'15'e hem öğrenciler hem de kariyerini kullanıcı deneyimi alanında devam etmek ya da geliştirmek isteyen profesyonelleri kabul edecek. Bu yılın kontejyanı ise 30 kişi olarak belirlenmiş. 6 Temmuz - 7 Ağustos tarihleri arasında Bahçeşehir Üniversitesi Oyun Laboratuvarı’nda düzenlenecek olan UX Camp’15’te; Kullanıcı Araştırmaları, etkileşim tasarımı, arayüz tasarımı, mobil kullanıcı deneyimi ve optimizasyon konuları başlıca uzmanlar tarafından işlenecek.

Kamp programının yapısını sizlere aktarmamız gerekirse, toplamda 5 hafta sürecek olan kampın ilk bir haftası eğitim programlarından oluşuyor. Ardından 4 haftalık süre ise katılımcıların ilk haftada öğrendikleri teorik bilgileri pratiğe dönüştürmesi için tasarlanmış proje geliştirme sürecinden oluşuyor. Proje sürecinde ayrıca her hafta birer atölye çalışması ile katılımcılar birbirleriyle etkileşimde bulunarak bilgilerini pekiştirerek yardımlaşacaklar. Eğitimin son haftasında yapılacak Sektör Günü'nü ve After party ile katılımcılar ekosistem içerisinde network yapma şansı yakalayacaklar.

Kampa katılım konusunda öğrencilere bir tasarım yarışması ile kamp bursu kazanma şansı veren Userspots, profesyoneller ve sponsorlar için de farklı seçenekler barındırıyor. Profesyoneller ise eğitim ücretini ödeyerek kampa dahil olabilecekler. Kampa sponsor olacak firmanın seçeceği projenin UX süreçleri, 4 hafta boyunca kamptaki bir proje grubu tarafından tasarlanacak. Sponsor firma her hafta projenin gidişatını sunumlardan takip ederek, süreçte aktif olarak rol alacak ve katılımcılar da gerçek bir proje deneyimi imkanı elde etmiş olacaklar.

Geçtiğimiz iki yıl boyunca düzenlenen eğitimlerden sonra 7 kişinin Userspots ekibine dahil olduğunu bir kısmınında kariyerine sektördeki farklı şirketlerde devam ettiğini ayrıca belirtelim. Kamp son başvuru tarihi ise 29 Haziran, kampla ilgili tüm ayrıntıları buradan alabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.