Kim Kardashian'ın milyonlarca dolar gelir elde ettiği dijital oyun alemine yolculuğu

Kim Kardashian'ın milyonlarca dolar gelir elde ettiği dijital oyun alemine yolculuğu

Cannes Lions'un bugün sahne alan en medyatik konuşmacılarından biri Kim Kardashian'dı. Girişimci kimliğiyle sahneye çıkan Kim Kardashian, genç kızların favorisi, dünya çapında fenomen olan mobil oyununu anlattı.

Ücretsiz mobil oyundan şimdiye kadar ne kazandığını açıklamasa da Kim Kardashian oyunda 90 milyon satın almanın gerçekleştiğini paylaştı. Geçtiğimiz Kasım'da açıklanan rakamlara göre oyunun ilk 3 ayda 43 milyon dolar ciroya imza attığını ekleyelim.

Glu Mobile tarafından geliştirilen mobil uygulamada sıklıkla bahsettiğimiz kolay kullanım, basitlik gibi kelimelerin çok gerisinde. Uygulamada sanal bir Kim Kardashian tipi, kullanıcıları ünlülerin dünyasına yolculuk ettiriyor ve oynayanları hikayenin bir parçası olmasını sağlıyor. Başarının da buradan geldiğini belirtmekte yarar var: İlki şöhrete dayanarak merak uyandırıp uygulamayı indirtmek, ikincisiyse hikayedeki derinlikle kullanıcıyı hikayenin parçası yapmak.

22 milyon indirilmeye sahip uygulama kullanıcıların günde ortalama 26 dakika oyunda geçirmesiyle hikayede nasıl bağ kurduklarını da göstermiş oluyor. Oyunla ilgili bir başka dikkat çeken detaysa ilk defa oyun oynayan kitleye hitap ettiklerini belirtmeleri.

Bazen en iyi strateji hiç stratejinizin olmaması diyerek oturumu tamamlayan Kim Kardashian aslında konuyla ne kadar alakalı olduğunu da bizlere gösteriyor. Girişimler için önemli nokta da burada yatıyor, PR değerini çok iyi kullanan ama kendi alanı dışında stratejisi bulunmayan ünlülerle, yeni kanallarda farklı işler başarıya ulaştırabilir.

Oyunu merak eden Android kullanıcıları buradan, iOS kullanıcılarıysa buradan ulaşabilirler. Cannes Lions 2015’ten aktarmaya devam ettiğimiz tüm haberlere Arçelik’le Cannes Lions adresinden ulaşabileceğinizi hatırlatalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.