Kitap odaklı e-ticaret sitesi Babil.com 250 bin üyeye ulaştı

Kitap odaklı e-ticaret sitesi Babil.com 250 bin üyeye ulaştı

İki yıl önce yeni nesil bir kitap ekosistemi olma vizyonuyla kurulan Libronet'in amiral gemisi Babil.com, mobil uygulamaları ve yeni e-kitap okuyucusuyla 2015 yılında 500 bin üye ve 15 milyon TL ciro hedefini yakalamak istiyor.

250 bin üye, 85 TL sepet ortalaması

Libronet kurucu ortaklarından Mehmed Ali Çalışkan'dan aldığımız bilgiye göre Babil.com, Haziran 2015 itibariyle 250 bin üyeye ulaşmış. Günlük siparişi sayısını 1.250'nin üzerine çekmeyi hedefleyen e-ticaret sitesinin sepet ortalaması ise 85 TL civarında olmuş.

Trafiğinin yüzde 20'sini mobilden alan Babil.com'un iOS ve Android uygulamaları da Nisan ayında yayınlanmış ve bu uygulamalar şimdiye dek 20 bin kez indirilmiş.

babil.com kitap sitesi

Yeni e-kitap okuyucu Calibro Sense

Geçen yıl sonunda Calibro e-kitap okuyucularını (inceleme) tanıtan Libronet, Calibro'nun mobil uygulamalarını ise 2015 yılı başında tanıtmış ve şimdiye dek 50 bin kez indirilmiş.

Calibro Sense e-kitap okuyucuİlk seri e-kitap okuyucularında 10 bin satış yapan Libronet'in yeni cihazı Calibro Sense ise Mayıs 2015'te e-kitap severlerin karşısına çıkmış.

Yeni bir modelin daha yolda olduğunu söyleyen Mehmed Ali Çalışkan, yeni cihazın web tarayıcısından içerik gönderme özelliğinin yakında tüm Calibro cihazlarda kullanılabileceğini de paylaşıyor.

E-kitap konusunda yayınevlerinin artık daha istekli olduğunu dile getiren Çalışkan, şu anda 150'ye yakın yayıneviyle çalıştıklarını söylüyor. Ancak geçen yıl sonunda hedeflenen 15 bin e-kitap rakamına henüz erişilememiş olması yayıncıların halen biraz ağır davrandığını düşündürüyor.

Babil.com'da şu anda 10 bine yakın e-kitap yer alıyor ve Calibro kullanıcıları 500'e yakın e-kitaba ücretsiz erişebiliyor.

2015 hedefi 15 milyon TL ciro

Kitap sektörünün genel sorunlarını dengeleyen bir strateji izlediklerini söyleyen Mehmed Ali Çalışkan, 2015 sonu itibariyle indirim tabanlı politikadan yavaş yavaş uzaklaşacaklarını ve sadakat programlarıyla, özel kampanyalarla verimliliği artırmayı planladıklarını ifade ediyor.

Başlangıçta da paylaştığımız gibi 2015 sonunda yarım milyon üye ve 15 milyon TL ciro hedefine ulaşmak isteyen Babil.com'un şimdiye kadar istediği yönde ilerlediğini söylemek mümkün. Kitap sektöründe yerleşmiş oyuncular arasında ayakta kalmanın ötesinde bilinir bir oyuncu olmaya başardığı da. Ancak büyüme ivmesini artırıp hedeflerine ulaşıp ulaşamayacağını zaman gösterecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.