Türkiye'nin Twitter'da en çok kahve muhabbeti yaptığı saatler

Türkiye'nin Twitter'da en çok kahve muhabbeti yaptığı saatler

Cannes Lions'un düzenli konuklarından Twitter'ın bu yılki oturumu anlık gelişmelere odaklanıyordu. The Power of Now başlıklı oturumda Twitter'ın veri stratejisini yöneten Başkan Yardımcısı Chris Moorey'in sunumu tweet'lerin uçuculuğu yani kalıcılık sorunuyla eleştirilen platformun bir savunmasıydı denilebilir.

Zira, Twitter'ın Oscar, TheDress gibi milyonlarca kullanıcının katılımıyla zirve yaptığı gelişmelerin birçoğunun etkisi birkaç gün en fazla haftayla sınırlı. Söz konusu gelişmeler, kısa sürede milyonlarca tweet'in atılmasıyla gündeme gelse de, Twitter'da aynı sayıya ulaşan ve tekrar eden birçok farklı konu, konsept görmek mümkün. Örneğin, Twitter'da DIY yani kendin yap konusunda ayda ortalama 9 milyon tweet atılıyor, tweet'ler ağırlıklı olarak (yüzde 15 daha fazla) hafta ortasında atılıyor. Karşılaştırma için Oscar tweet'lerinin aylık ortalaması 7 milyon; müzik tweet'lerininse 3 milyon. Moorey'nin mesajı Twitter'da herhangi bir pazarlama kampanyası için yılda bir gün gelecek belirli bir anı beklemenize gerek yok, çünkü hedeflediğiniz kitle büyük ihtimalle o konuları Twitter'da düzenli olarak konuşuyor.

Türkiye Twitter'da kahve muhabbetini saat 14:00 ve 20:00'de yapıyor

Twitter'da düzenli olarak konuşulan konulardan biri de kahve. ABD'de insanlar güne kahveyle başlıyor ve saat sabah 9 itibariyle Twitter'da kahveyle ilgili tweet'lerini yoğunlukla paylaşıyorlar. Bu verileri Türkiye ile kıyaslayan Moorey, Türkiye'de kahveyle ilgili en çok tweet'in atıldığı saatlerin öğleden sonra 2 ve akşam 8 olduğunu söyledi. Ülkeler arasında saat farklarını düşünürseniz Twitter'da kahve muhabbetinin sürekli devam ettiği sonucuna varabilirsiniz.

Tweet atan çukur

Moorey'nin sunumunda ilginizi çekebilecek bir örnek çalışma ise Panama City'den. Şehrin asfalt yollarındaki çukurların çokluğu sorununa çözüm bulmak için geliştirilen uygulama, bu çukurlara harekete duyarlı otomatik tweet butonlarının yerleştirilmesine dayanıyor. Herhangi bir araç bu çukura girdiğinde cihaz ilgili bakanlığa hitaben bir tweet gönderiyor. Çalışmanın videosunu aşağıda görebilirsiniz.

Medya partneri olduğumuz Cannes Lions Festivali‘ni bu yıl sizlere Arçelik’in katkılarıyla Cannes’dan aktarmaya devam edeceğiz. Tüm haberlerimize Arçelik’le Cannes Lions adresinden ulaşabilirsiniz.

(Kapak görseli: GongTo/Shutterstock)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.