Startups.watch: Türkiye ve MENA odaklı girişim analiz platformu

Startups.watch: Türkiye ve MENA odaklı girişim analiz platformu

Turkcell tarafından satın alınan Dakick.com'dan sonra tekrar girişimciliğe soyunan Serkan Ünsal, yeni girişimi Startups.watch'u bugün itibariyle görücüye çıkardı.

Kendini girişim analiz platformu olarak tanıtan ve ücretli bir servis olan Startups.watch, adından da anlaşılacağı üzere başta yatırımlar olmak üzere internet/teknoloji girişimlerini çeşitli açılardan takip edebilmeyi sağlıyor. Yabancı muadillerinin aksine Türkiye ve MENA bölgesindeki girişimlere odaklanıyor ve dolayısıyla hem bu ekosistemdeki aktörleri hem de bu ekosistemleri takip etmek isteyen herkesi hedef kitlesi olarak görüyor.

Girişimleri yakından izlemenin kolay yolu

Startups.watch üzerinde yer alan bir girişimin web trafiğine, mobil uygulama indirilme oranlarına, sosyal medya performanslarına tek bir ekran üzerinden ulaşılabiliyor. Keza girişimin kurucularını, ne zaman kurulduğunu vb. bilgilere de yer veriliyor. Şu anda sistemde 4 binden fazla girişim ve bu girişimlerin kurucularına dair bilgiler yer alıyor.

Startups.watch girisim analizleri

Serkan Ünsal'ın verdiği bilgilere göre Startups.Watch'u kapalı test sürecinden bu yana 25'i melek yatırımcı ve ikisi devlet personeli olan 80 civarında kişi test ediyor. Ünsal, platformun herkese eşit mesafede kalmak için yatırım aramadığını da ve almayacağını da (?) ekliyor.

Ve girişimlerden daha fazlası

Startups.watch girişim odaklı bir platform ama sunulan veriler girişimlerle sınırlı değil. Girişim sermayedarları, girişim hızlandırma programları vb. ekosistem oyuncularına da ayrı ayrı yer veriliyor. Sektör genelindeki yatırım ve satın alma rakamları da grafiksel olarak sunuluyor. Takip etme özelliğiyse sadece girişimlerle sınırlı tutuluyor.

Startups.watch girisim analizleri

Her hafta özel raporlar

Serkan-UnsalAralık 2014'ten bu yana Startups.watch üzerinde çalıştığını bildiğim Serkan Ünsal, Startups.watch'un Mattermak ve Datafox karışımı olduğunu ama daha çok bizim de bir çok analizini paylaştığımız CB Insights’a benzemeye çalıştığını söylüyor.

Her hafta bir dikey üzerine yayınlayacağı raporlarla, CB Insights'ın uzanamadığı alanları aydınlatmak istiyor. (Bkz: biletleme girişimleri raporu, mobil oyun girişimleri raporu)

Tanıtıma özel indirim

Startups.watch'un yıllık üyelik ücreti ise 3 farklı pakette sırasıyla 199 dolar (haftalık rapor yok), 599 dolar, 999 dolar (+ KDV) olarak değişiyor. Bu ücretler rakiplerine göre oldukça makul ve yatırımcılar için karşılanabilir olsa da girişimcilerin daha düşük fiyatlar isteyeceği malum ve şu anda tanıtıma özel yüzde 50’ye varan bir indirim fırsatı (BKM Express'le) sunuluyor.

Aralık 2014'te dijital girişimcilik üzerine 3. kitabını tanıtan Serkan Ünsal'ın Dakick.com'dan aldığı deneyimle proje üzerindeki ilerlemesi gayet iyi görünüyor. Ancak pazar-ürün uyumunun tutup tutmadığını görmek için zamana ve yorumlarınıza ihtiyaç var.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.