Asya'nın teknoloji blogu Tech In Asia'ya 4 milyon dolar yatırım

Asya'nın teknoloji blogu Tech In Asia'ya 4 milyon dolar yatırım

Asya kıtasının teknoloji ve girişimcilik bloglarından Techinasia.com, 4 milyon dolarlık yatırım aldığını açıkladı. Singapur merkezli blogun aldığı yatırımın arkasında tanıdık isimler de var.

Özellikle Çinli internet girişimlerinin ve Asya ülkelerindeki yatırımların yükselen değerine biz de kayıtsız kalamayıp zaman zaman çeşitli haberler paylaşıyoruz. Tech In Asia ise direkt olarak Asya pazarına odaklanan ve bu alanda bilinen bir teknoloji blogu.

Softbank ve Eduardo Saverin yatırımcılar arasında

Daha önce yaklaşık 3 milyon dolarlık bir tohum yatırım alan Tech In Asia'nın yeni yatırımına Softbank ve Indosat tarafından desteklenen SB ISAT Fund liderlik etmiş. Diğer yandan Walden International, Marvelstone, m&s Partners, Facebook'un kurucu ortaklarından Eduardo Saverin ve Saverin'in yatırımlarından Nitrous.io'nun kurucu ortaklarından Andrew James Solimine de yatırımcı listesinde yer alıyor.

2011'de kurulan ve bugün 70 kişilik bir ekibe ulaşan Tech In Asia, 4 milyon dolarlık yatırımı girişimlere dönük ücretli servislerle gelirlerini artırmak için kullanacak. Bunların neler olacağı kesin olarak belli değil ama bu yılın Şubat ayında açılan Techlist.asia'nın bu yatırımdan biraz pay alacağına şüphe yok.

techlist yatirimci girisimci

Girişimcilerle yatırımcıları bir araya getirmeyi hedefleyen Techlist, Tech In Asia'dan ayrı olarak konumlandırılmış ve Y Combinator'a katılmayı da başarmış durumda. Tech In Asia, bir yandan da çeşitli etkinlikler düzenleyerek gelirlerini artırmaya çalışıyor.

Tech In Asia, ekip içinden paylaşılan rakamlara göre son 1 yıl içinde okuyucu kitlesini 2 katına çıkararak aylık 1 milyon okuyucuya ulaşan bir yayın olmuş. Asya pazarının genişliği düşünüldüğünde bu rakam kulağa çok yüksek gelmiyor ama kuruluş yılı itibariyle Webrazzi gibi bloglardan daha genç olan Tech In Asia'nın gelecek vaadettiğini söylemek mümkün.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.