Liderlervadisi.com teknoloji ekosistemi için rehber kaynak olabilir mi?

Liderlervadisi.com teknoloji ekosistemi için rehber kaynak olabilir mi?

Türkiye'nin "inovasyon dünyasını dijitalleştirmek" gibi iddialı bir hedefle bundan birkaç ay önce yola çıkan Liderlervadisi.com, yenilikçi fikirlerin çıkış noktasından pazara sunulmasına kadar geçen süreçte ihtiyaç duyabilecekleri tüm kaynaklara kısa yoldan erişmesini sağlamayı amaçlıyor.

Liderlervadisi.com'un girişimciler için en kullanışlı taraflarından biri, hibeden kredilere, teşvikten doğrudan desteklere kadar farklı türdeki TÜBİTAK ve KOSGEB gibi kurum ve kuruluşlar tarafından verilen fonları detaylı bir şekilde bir araya getirmesi. Açılan onlarca desteği bulmak ve başvurudaki detayları tek tek okumak yerine, Fon Merkezi'nde başvuru tarihi, destek konusu gibi kritik parametrelere göre aramalarınızı filtrelemeniz mümkün.

fon merkezi liderlervadisiBu, birçoklarını uzun bir zahmetten kurtarabilecek bir kaynak ve listelenen fonların çeşitlendirilmesi için çalışmalar sürüyor. Örneğin bugün Keiretsu Forum İstanbul ile işbirliğini duyuran Liderlervadisi.com, fon yatırım kaynağı ortaklığıyla Fon Merkezi'nde KFI'nın çeşitli fonlarını tanımlayacak.

Fonlarla birlikte Liderlervadisi.com'da öne çıkanlar arasında alanında uzman isimleri bir araya getirmek, teknoloji transferi için bir geçit sunmak, kullanıcıların ilgili haber ve araştırma ve destek kurumları tarafından düzenlenen etkinlikleri takip etmesini sağlamak var. Liderlervadisi.com'un kendi ifadelerinde projelendirmeden tasarım geliştirmeye çok daha uzun ve deyim yerindeyse yorucu bir liste yer alıyor.

İzleyicilerine ihtiyaç duyabilecekleri tüm kaynakları sunmak her ne kadar iyi niyetli bir yaklaşım olsa da, bunun pratikte ne kadar gerçekleştirilebilir olduğu da şüphe uyandırıyor. Bu, Liderlervadisi.com'un tasarımına da yansıyan bir sorun. Tarifinden bir başvuru kaynağı olduğu anlaşılsa da, Liderlervadisi.com'un yapılanmadan yerleşimine anlaşılması ve kullanımı zor bir platform olduğu söylenebilir. Buna karşın henüz betada, yani sadeleşmesi, "gereksiz" yüklerden kurtulup, daha odaklı bir şekilde ilerlemesi için şansı devam ediyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.