Adrazzi reklamlarında daha yüksek dönüşüm oranı yakalamak için dikkat edilmesi gerekenler

Adrazzi reklamlarında daha yüksek dönüşüm oranı yakalamak için dikkat edilmesi gerekenler

Türkiye'nin doğal reklam tabanlı yeni nesil online reklam platformu adrazzi'yle alakalı sizleri bilgilendirmeye devam ediyoruz.

Yaklaşık 2 ay önce yayın hayatına başlayan ve ilk günden bu yana sizlerin yoğun ilgisiyle karşılaşan adrazzi'de 1000 üye ve 500 farklı reklam kampanyası rakamlarına oldukça yaklaştık.

Bu yazımızda da adrazzi'de reklam yayınlamadan önce daha yüksek dönüşüm oranları yakalamak için dikkat edilmesi gereken temel bazı noktalara değineceğiz.

Önce mecra ve bütçe seçimi...

Adrazzi'de kampanya oluşturmadan önce reklamınızın yer alacağı mecrayı ve gösterim sayısı için bütçenizi belirlemeniz gerekiyor. Kampanyaların altında yer alan adrazzi reklamları ise şu 4 bileşenden oluşuyor: reklam görseli, reklam başlığı, reklam altyazısı ve reklamınızın yönlendiği bağlantı yani url.

Adrazzi'de muhtemel en yüksek dönüşüm oranına ulaşmak için temel olarak aşağıdaki maddelere dikkat etmenizi tavsiye ediyoruz;

Mecra seçimi, mecraya göre içerik girme: Adrazzi'de reklam vermeden önce düşünmeniz gereken ilk şey Webrazzi ve sosyalmedya.co'nun okuyucu kitleleri arasında küçük ama önemli farklar. Webrazzi'yi ağırlıklı olarak internet girişimciliği, e-ticaret ve teknoloji dünyası meraklılarının; sosyalmedya.co'yu ise dijital pazarlama, sosyal medya ve online trendler gibi konularla ilgilenen kişilerin takip ettiklerini söyleyebiliriz. Siz de bu doğrultuda mecra seçimi yapabilir, ya da farklı mecralar için farklı içerikler kullanabilirsiniz.

Örneğin yeni girişiminiz için adrazzi'ye reklam verirken; Webrazzi'de 'Gerçek zamanlı sosyal medya analiz aracı, hemen şimdi beta olarak üye olun' deyip, aynı anda sosyalmedya.co için 'Son teknoloji sosyal medya analiz aracımızı denemek ister misiniz?' gibi bir cümleyle potansiyel kullanıcılarınıza ulaşmak muhtemelen daha etkili olacaktır.

Webrazzi ana sayfasında yer alan örnek bir adrazzi reklamı
Webrazzi ana sayfasında yer alan örnek bir adrazzi reklamı

Görsel, ağırlıklı olarak metinden oluşmamalı ve markayı öne çıkartmalı

Görsel seçimi: 600x340 boyutunda hazırlamansı gereken görselin formatı, .png veya .jpg ikilisinden biri olabilir. Burada unutulmaması gereken en önemli nokta görselin hem mobil hem de web üzerinde gösterilecek olmasından dolayı çok detaylı tasarımsal öğeler ya da uzun text'ler kullanmaktan kaçınmanın önemi.

Adrazzi reklam kuralları gereği en fazla yüzde 20 oranında metin bulundurabileceğiniz görsel için kişisel tavsiyemiz küçük boyutlarda dahi okunabilen bir slogandan fazla metin kullanmaktan kaçınmanız. Bazı istisnalar dışında, dikkat çeken renk ve küçük detaylarla birlikte, marka logosu ya da simgesi en makul seçenek olarak değerlendirilebilir.

Görsel konusunda son olarak şunu da ekleyebiliriz; eğer yeni bir girişimseniz ya da okuyucuların gözünde marka bilinirliğinizi sağlamak istiyorsanız görselde logo ve sloganınıza özellikle ön plana koyabilirsiniz.

Metinler: Yine mecra seçimi ve markanızın halihazırda sahip olduğu stratejinin oldukça önemli olduğu metinlerde; en fazla 75 karakterden oluşabilen başlıkta ana mesajı verip dikkat çekmeniz gerekiyor. En fazla 100 karaktere kadar ulaşabilecek altyazı metninde ise reklamınıza dair ayrıntılara (örneğin beta üyelik, indirim fırsatı ve bunun gibi fırsatlar) değinebilirsiniz.

Tüm bunların dışında adrazzi'de reklamların nasıl görüntülendiğini incelerseniz göreceksiniz ki; ana sayfa değil de detay sayfalarda yer alan reklamlarda altyazı metni yer almıyor. Dolayısıyla altyazıda yer verdiğiniz cümlenin/mesajın olmadığı durumda reklamınızın anlam yitirmediğine dikkat etmek gerekiyor.

Reklamlarınız için özel karşılama sayfaları hazırlayabilirsiniz

URL: Adrazzi'de yayınladığınız reklamın daha çok tıklanması yani daha yüksek geri dönüşüm (yani CTR) değerine ulaşması için yukarıdakiler gibi çok sayıda öneriyle karşınıza gelebiliriz. Ancak kuşkusuz ki reklamınıza tıklayan kullanıcıları özel ve mobil uyumlu sayfalarda karşılamak da oldukça önemli.

Örneğin mecra seçiminize göre 'landing page'ler yani karşılama sayfaları hazırlayabilir, ya da adrazzi üzerinden gelen ziyaretçileriniz için bazı özel indirim ve avantajlar sunabilirsiniz. Bu yolla reklamınıza tıklayan kullanıcılar kendilerini daha özel hissederek; genel olarak reklam kampanyanızdan alacağınız geri dönüşü arttıracaklardır. Bu yöntemi özellikle girişimler ve özel bir proje üzerinde (bir kampanya için ön talep toplamak gibi) çalışan reklamverenlerimiz için tavsiye ediyoruz.

Araştırma: Ve tabii ki Reklam vermeden önce adrazzi panelinde yer alan Yardım sayfasını ve bu sayfa altındaki reklam kurallarını incelemenizi tavsiye ediyoruz.

Adrazzi ile ilgili bilgi verici ve püf noktalara değinen yazılarımızla sizinle olmaya devam edeceğimizi söyleyerek sizleri adrazzi.com'a bekliyoruz!

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.