On My Way: Herkes Amazon ürünlerini müşteriye taşıyarak para kazanabilecek

On My Way: Herkes Amazon ürünlerini müşteriye taşıyarak para kazanabilecek

E-ticaret siteleri arasında aynı gün adrese teslim ve diğer katma değerli servisler küresel ve yerel anlamda rekabet için oldukça önemli alanlar haline geldi. Müşterilere ürünlerini en hızlı şekilde ulaştırma konusunda sürekli çözümler geliştiren Amazon, kendi bünyesinde geliştirdiği yeni mobil uygulamayla ürün kargolanmasını ilginç bir kulvara taşıyor. WSJ'nin aktardığı bilgilere göre şirket geliştirdiği "On My Way" isimli mobil uygulamayla, kişilerin Amazon paketlerini belirtilen adreslere götürerek para kazanmasına olanak sağlayacak.

"On My Way" projesiyle ilgili ilk sızan bilgiler arasında, paketleri adreslere götürecek kişilerin bu alanda profesyonel olması veya mevcut olarak bir kargo, taşıma şirketinde çalışması ve deneyim sahibi olması beklenmiyor. Uygulamaya dahil olmak isteyenler Amazon'un ABD'de şehirlere yayılmış depolarından kendisine yakın olan bir tanesinden ürün seçerek asıl müşterinin adresine teslim ediyor ve Amazon'dan bunun için belirli bir ücret alıyor.

Postmates kategorisine dahil edebileceğimiz bu mobil uygulamayla Amazon'un asıl hedefi yine müşterilerine ürünlerini olabildiğince hızlı ve rahat bir şekilde kargolamak. Şirketin bu uygulamayı ne zaman yayınlayacağı ve ne gibi prosedürler uygulayacağı ise henüz belli değil. Ancak eğer uygulama ve servis devreye alınırsa, günlük ekstra para kazanmak isteyen üniversite öğrencileri gibi kişilerin ilgisiyle karşılaşabilir.

Amazon, kargoların taşınmasıyla ilgili olarak Uber servisiyle de Kasım 2014'ten bu yana deneme yaptığı biliniyor. Bunun yanında şirket gelecekte drone'lar ile paket teslimatı teknolojini konusunda da yine çalışmalar yapıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.