Noosphere Global, Rusya'daki tecrübesini Modasto.com ile Türkiye'ye taşıyor

Noosphere Global, Rusya'daki tecrübesini Modasto.com ile Türkiye'ye taşıyor

Rusya'da aport.ru ve price.ua gibi girişimlerin çatı şirketi Noosphere Global, Türkiye'ye e-ticaret alanındaki toplayıcı (aggregator) girişimi Modasto.com ile giriş yapıyor.

Üç aylık bir geliştirme sonunda 1 Mayıs'ta test aşamasında yayına alınan Modasto, tahmin edeceğiniz bir çok özel alışveriş ve e-ticaret sitesi ile iş ortaklığı prensibiyle çalışıyor.

Şu anda 20'den fazla markanın 120 bine yakın ürünü için direkt yönlendirmeye yapan girişim, 2300 ürün satışına aracılık etmiş ve bu sayıyı daha da yukarılara çekmek istiyor.

Filtreleme özelliğini öne çıkarmak istiyor

Adından da anlaşılacağı üzere moda ve giyim alanına odaklanan Modasto, geliştirilmesi devam eden filtreleme sistemiyle daha iyi bir kullanıcı deneyimi sunmak istiyor. Lilia Akmaz'ın Türkiye temsilciliğini üstelendiği girişim, şu anda fiyat, mağaza, kategori, renk ve boyuta göre filtreleme yapabiliyor.

Modasto eticaret siteleri

Türkiye'de fırsatlara açık bir alan

Bildiğiniz gibi toplayıcı e-ticaret sitesi modeli, Türkiye'de özel alışveriş sitelerinin popüler olduğu dönemde ivmelenmişti. Ancak sonrasında ilk zamanlardaki fırsat algısının kaybolması nedeniyle bu girişimler de özel alışveriş sitelerine paralel bir düşüş yaşadı. Aldığımız bilgilere göre Noosphere, bu durumu bir fırsat olarak görmüş ve Modasto ile Rusya'daki tecrübelerini Türkiye pazarında kullanmak istemiş.

Türkiye'de e-ticaret hacminin daha da popülerleşeceğine şüphe yok, ancak yabancı bir pazarda ilk adımlarını atan Modasto'nun bu pastadan ne kadar pay alacağını kestirmek şimdilik biraz zor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.