BlackSky Global, 60 uyduyla dünyanın 'gerçek zamanlı' fotoğraflarını yayınlayacak

BlackSky Global, 60 uyduyla dünyanın 'gerçek zamanlı' fotoğraflarını yayınlayacak

Uydudan görüntüleme işini bir hizmet haline çeviren BlackSky Global, uzaya göndereceği 60 yeni uyduyla dünyanın neredeyse gerçek zamanlı fotoğraflarını göndermeye başlayacak.

BlackSky Global, Google Maps gibi aylık fotoğraf güncellemeleri yerine oldukça hızlı bir görüntü güncellemesi yapacak ama bu görüntüleri de rakiplerinin 10 katına kadar daha yüksek bir bedel karşılığında satacak. Seattle merkezli girişim uzaya yeni göndereceği uydular için yeterli finansmana sahip olduğunu söylüyor. Keza uyduları gönderdikten sonra da karşılığını alacak gibi duruyor.

BlackSky Global'in çatı şirketi Spaceflight Industries daha önce Paul Allen'in kurucularından olduğu Vulcan Capital ile RRE Venture Capital ve Razor's Edge Ventures tarafından toplam 28.5 milyon dolar yatırımla desteklenmişti.

blacksky-uydu goruntuleme

Seattle merkezli girişimin uyduları, dünyanın büyük kentlerinin üzerinden günde 40-70 kez geçecek. Böylece talep edilen görüntüler bir kaç saat içinde ulaştırılabilecek. Şirket aynı zamanda saniyede 1 kare video görüntülemesi yapmayı da öngörüyor.

Yakında devreye alınması planlanan web tabanlı platformla kolayca görüntü taleplerini almak isteyen BlackSky Global, bu sayede müşteri portföyünü de genişletmeyi düşünüyor.

Yeri gelmişken hatırlatalım; Google bu yılın Şubat ayında Earth Pro'yu ücretsiz yapmıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.