Facebook bug'ların önceden tespit edilmesini sağlayan Infer'i açık kaynak hale getirdi

Facebook bug'ların önceden tespit edilmesini sağlayan Infer'i açık kaynak hale getirdi

Facebook, mobilde bug'ların son kullanıcıya ulaşmadan tespit edilmesini sağlayan statik program analiz yazılımı Infer'i açık kaynak kodlu hale getirdiğini duyurdu. Facebook ile birlikte, Instagram ve Messenger gibi milyarlarca kişiye ulaşan uygulamalarındaki potansiyel hataların hızlı bir şekilde giderilmesini sağlayan Infer, şirketin mobil öncelikli stratejisi içinde oldukça önemli yer tutuyor. Zira mobilde, web'den farklı olarak, söz konusu bug'ların giderilmesi için sıradaki güncellemenin beklenmesi gerekiyor, bildiğiniz gibi.

Facebook, otomatik hata düzeltme oranının son aylarda ortalama yüzde 80 olduğunu söylediği Infer'i bugün Android ve Objective-C tabanlı projelerinde kullanıyor.

Yazılımın Android için olmayan C projeleri ve Java kodları için de kullanılabileceği de notlar arasında. Bununla birlikte Infer'in açık kaynak kodlu hale gelmesinin, statik analitiği alanındaki araştırmaların da önünü açması bekleniyor.

Infer ile ilgili daha detaylı bilgi için sayfasına gidebilirsiniz.

facebook infer

Facebook Infer'in yapımcısı Birleşik Krallık Monoidics'i 2013 yılında satın almıştı. Satın almayla birlikte Facebook için çalışmaya başlayan Infer'in kurucu ortağı Peter O’Hearn, UCL'de ve Facebook'ta konuyla ilgili çalışmalarına devam ediyor. Konuyla ilgili yayınlanan araştırmalarından birini burada görebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.