Elektrikli araçları ücretsiz şarj eden Volta'ya 7,5 milyon dolar yatırım

Elektrikli araçları ücretsiz şarj eden Volta'ya 7,5 milyon dolar yatırım

Volta ucretsiz elektrikli arac sarj istasyonu 2Volta adlı elektrikli araçlar için ücretsiz şarj istasyonları kurulumu yapan girişim, 7,5 milyon dolarlık bir yatırım aldı. Volta'nın yayınladığı reklamlardan sağladığı gelirle ücretsiz şarj imkanı sunması bu alandaki büyük fırsata bir kez daha kulak kabartmamızı sağladı.

Öncelikle yatırımdan bahsedecek olursak; Honolulu (Hawai) merkezli girişim, Three Bridges Ventures ve SQN Capital öncülüğünde 7,5 milyon dolarlık yeni bir yatırım turuna imza attı. Bu yatırım turuna Riverwood Capital, 500 Startups ve Epic Ventures'ın katıldığı da belirtiliyor ve Volta'nın aldığı toplam yatırım yatırım tutarı 12,5 milyon dolara ulaşıyor.

Söz konusu yatırımla sayıları 100'ü bulan elektrikli araç şarj istasyonlarının sayısını 400'e çıkarmayı hedefleyen Volta, şu anda 5 şehirde hizmet veriyor ve yeni büyük şehirlere açılmak istiyor.

Volta ucretsiz elektrikli arac sarj istasyonu 3

Reklam karşılığında ücretsiz şarj

Büyük ve popüler alışveriş merkezlerinin önünde reklam panelleriyle yerleştirilen Volta, hem yer sağlayıcı hem de sürücüler için ücretsiz hizmet sunuyor. Reklam şirketleriyle çalışan Volta, basit bir reklam servisi olmaktan öte bir sürdürülebilir gelecek için önemli bir hizmet sunduğunu düşünüyor. Yayınladığı bir araştırmayla da markalar için başarılı bir reklam yayıncısı olma iddasını daha somut bir şekilde ortaya koyuyor.

Elektrikli otomobil denince akla ilk gelen marka olan Tesla, kendi sürücüleri için ücretsiz şarj istasyonları sunuyor ve ev tipi şarj istasyonu da geliştiriyor. Pazardaki diğer oyuncularında iddialı olduğu taraflar var ama Volta şimdilik rüzgarı arkasına almayı başarmış denilebilir.

Diğer yandan 'reklam karşılığında ücretsiz hizmet' anlayışının patentli bir teknoloji olmadığını ve gelecekte bu konuda bir çok rakiple mücadele edeceği de söylemek lazım. Belki 'freemium' şarj istasyonları bile çıkar, ne dersiniz?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.