Youtube'ta yayınlanan 8K çözünürlüğündeki video ile 4K'nın ötesini test edin

Youtube'ta yayınlanan 8K çözünürlüğündeki video ile 4K'nın ötesini test edin

Youtube, Ocak 2015'te resmi olarak 4K videoları desteklemeye başlayacağını ve bunun için teknolojik altyapısını hazır hale getirdiğini açıklamıştı. Bu destekten sonra Google, Youtube'un da gücünü arkasına alarak H.264 video formatına karşı VP9 formatını sürmüş ve yapımcıları bu formatı kullanmaları için teşvik etmeye başlamıştı.

Youtube geliştirici ekibide Mart 2015'te 4K 60fps videolardan oluşan bir video listesi yayınladı. Her ne kadar günümüzde 4K destekli televizyonlar yavaşça yaygınlaşmaya başlamış olsa da henüz masaüstü ve dizüstü bilgisayarlarımız 4K videoları problemsiz izleyebilmek için yeterli değil.

Luke ve Marika Neumann tarafından çekilen "Ghost Towns" isimli video tam 8K/4320p çözünürlükte. RED Epic Dragon 6K kamerayla çekilen iki dakika uzunluğundaki video 8K görüntü kalitesini test etmek isteyenler için biçilmiş kaftan. Videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz. Ancak uyarımızı yenilemiş olalım, günlük işlerimizde kullandığımız masaüstü ve dizüstü bilgisayalar henüz 4K ve üstü formatlara hazır değil. :D

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.