Spotify, TeliaSonera'dan 115 milyon dolar yatırım aldı

Spotify, TeliaSonera'dan 115 milyon dolar yatırım aldı

Spotifyteliaspotify'ın değerlemesini 8 milyar doların üzerine çıkaran büyük yatırım turu sonunda kapandı. WSJ'nin haberine göre Spotify, 8.53 milyar dolarlık değerlemeyle toplam 526 milyon dolarlık yatırım aldı. Yatırımın 115 milyon dolarlık bölümünün İskandinav telekom operatörü TeliaSonera tarafından yapıldı. Spotify'ın yüzde 1.4'ü karşılığında yatırımı yaptığını açıklayan TeliaSonera'nın Spotify ile işbirliğinin de kapsamı genişleyecek.

İlk günlerinden itibaren Spotify'ı destekleyen TeliaSonera'nın 2013 yılından bu yana yönetim kurulu üyesi olarak görev yapan Martin Lorentzon, aynı zamanda Spotify'ın yönetim kurulu başkanı. Yatırımla birlikte TeliaSonera ve Spotify medya dağıtımı, müşteri geri bildirimi, veri analitiği ve reklam alanlarında da işbirliği yapacak.

Beklendiği gibi geniş bir katılımla gerçekleşmesi beklenen tura Goldman Sachs, Abu Dhabi devlet fonu, Amerika'dan Halcyon Asset Management, GSV Capital ile birlikte İngiltere ve Kanada'dan yatırımcıların iştirak ettiği belirtiliyor.

Spotify kısa süre önce online müzik dinleme servisine video, podcast ve haber içeriklerini ekleyerek ciddi bir dönüşüm sürecine girdiğini duyurmuştu. Bu, şirketin artan rekabet karşısında hareket alanını genişletse de, Haziran ayı sonunda Apple Music'i devreye alacak olan Apple karşısında nasıl bir performans sergileyeceği merak konusu. Yatırım turunun Apple Music'in anonsunun hemen ardından duyurulmuş olması, şirketin ilk yanıtı olarak yorumlanabilir.

Dünya çapında yaklaşık 79 milyon abonesi bulunan TeliaSonera, Turkcell'in kurucu ortaklarından biri ve bugün şirkette doğrudan ve dolaylı olarak yüzde 38 hissesi bulunuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.