75 milyon kullanıcıya ulaşan Spotify'ın ödediği telifler 3 milyar doları geçti

75 milyon kullanıcıya ulaşan Spotify'ın ödediği telifler 3 milyar doları geçti

Spotify dünya çapında 20 milyonu ücretli üyeler olmak üzere toplam 75 milyon kullanıcıya ulaştığını duyurdu. Bugün gelen yatırım haberinden kısa bir süre sonra Spotify'ın yaptığı açıklamada şirketin sadece geçtiğimiz yıl 10 milyon yeni üye kazandığı belirtiliyor.

Ücretli kullanıcıların artması Spotify'ın endüstriye daha fazla kazandırması anlamına geliyor, zira Spotify her üyeden aldığı geliri sanatçılar, kayıt şirketleri ve yapımcılarla paylaşıyor. Bu şirketin karlılığı önünde önemli bir engel olsa da Spotify için daha öncelikli bir konu. Genişleyen üye tabanıyla 2015 yılının ilk üç ayında 300 milyon dolarlık telif ödediğini belirten Spotify'ın bugüne kadar yaptığı ödemeler de toplam 3 milyar doları geçmiş.

spotify 10 milyonluk üye tabanıyla bir önceki yıl indie sanatçılara 0.7 milyon dolar ödediğini söyleyen Spotify, bu yıl için bu sayının 1.2 milyon dolara çıkacağını ön görüyor.

spotify 2

Spotify geçtiğimiz Kasım ayında aylık 50 milyon kullanıcı sayısını geride bıraktığını açıklamıştı; bunun 12.5 milyonu ücretli üyelerden oluşuyordu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.