Sosyal Göz, 'sosyal medyadaki gözünüz' sloganıyla mecra analizine odaklanıyor

Sosyal Göz, 'sosyal medyadaki gözünüz' sloganıyla mecra analizine odaklanıyor

Sosyal medya analiz aracı Sosyal Göz, Twitter, Instagram ve Facebook dışında YouTube, arama motorları, sözlükler, bloglar ve Flickr gibi çok sayıda mecra için müşterlerine hizmet veriyor.

Ankara merkezli Mantis Yazılım bünyesinde kurulan girişim, şirketin büyük veri işleme ile arama gibi yazılım mühendisliğinin değerli ve zorlu alanlarındaki tecrübesinden de yararlanarak tamamen yerli bir yazılım oluşu, SaaS (Software as a Service) yapısı ve analiz ettii geniş mecra listesiyle dikkat çekiyor.

Ankara merkezli olmasından dolayı çoğunlukla kamu kuruluşlarına hizmet veren Sosyal Göz'ün en çok öne çıkan özelliklerinden birisi kuşkusuz geniş bir mecra listesini analiz edip kullanıcılarına sunuyor oluşu.

Yalnızca Twitter, Facebook ve Instagram gibi sosyal ağlarla sınırlı kalmadan sözlükleri, forumları, arama motorlarını ve blogları da müşterileri için takip eden platform; hem müşterisi olan marka hem markanın rakipleri hem de gündemdeki konuları tüm bu mecralar üzerinde takip edebiliyor.

Sosyal Göz panelinden bir kare
Sosyal Göz panelinden bir kare

Geniş bir mecra listesi üzerinden hizmet veren Sosyal Göz girişimi, müşterileri için sunduğu panelde anlık veri akışı, lokasyon bazlı paylaşımlar, içeriklerin pozitif ya da negatif olarak filtrelenmesi, kriz yönetimi, mecralarda paylaşılan görsellere dair detaylar ve gündem analizi gibi çok sayıda farklı kırılım sunuyor. Detaylar için girişimin web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Sosyal Göz'ün tüm bunlar dışında öne çıkan bir diğer özelliği ise özellikle sosyal mecralardan reklam yayınların ilgisini çekebilecek cinsten. Öyle ki; konu bazlı olarak sosyal mecralarda kitlelere yön veren kullanıcıları tespit edebilen Sosyal Göz aynı zamanda kullanıcılar arası ilişkileri (karar alma/yargı oluşturma özelinde) grafiksel olarak ortaya dökebiliyor.

Diğer yandan girişimin kısa ve uzun vadedeki planlarına da değinmek gerekirse; kısa vadede Sosyal Göz'ün olabildiğinde fazla kullanıcıya dokunmasını hedefleyen girişim, uzun vadedeyse sosyal medya ile entegre 'nesnelerin interneti' çözümleri geliştirmek istiyor.

Sosyal Göz ile ilgili gelişmelerden sizleri haberdar etmeye devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.