Facebook Messenger platformuna mobil oyunlar eklenmeye başladı

Facebook Messenger platformuna mobil oyunlar eklenmeye başladı

Facebook'un Messenger'ı bir platform haline getirmesinin ardından beklenen yeniliklerden biri de oyunların platforma eklenmesiydi. Kısa bir süre önce oyun geliştiricilerle görüştüğü belirtilen Facebook, konuyla ilgili henüz resmi bir lansman yapmadı ancak Messenger için geliştirilen ilk mobil oyun gün yüzüne çıktı.

Messenger platformu için geliştirilen ilk oyunun Doodle Draw for Messenger olduğunu tespit eden TechCrunch, gelişmenin Facebook tarafından da doğrulandığını aktarıyor. Oyun, Android ve iOS tabanlı cihazlara indirilebiliyor.

Doodle Draw for Messenger, tipik çizim oyunları gibi, iki kişi tarafından karşılıklı oynanan sıra esaslı oyun. Oyunu indirdiğinizde,  bugüne kadar GIF uygulamalarının göründüğü Messenger uygulamaları arasında üst sırada da görünmeye başlıyor. Bununla birlikte oyun içinde oluşturduğunuz bir çizimi Messenger'a yönlendiren bir bağlantı da görüyorsunuz.

doodle draw messenger

Gelişme, diğer haberlerle birlikte değerlendirildiğinde Facebook'un Messenger platformuna oyunları dahil edeceğini büyük ölçüde doğruluyor. Mobil oyunların Messenger'ın 800 milyonu geçen kullanıcılara erişimini sağlayacak olan gelişme Facebook için de halihazırda Messenger ile yeni bir gelir kanalını araladığı anlamına geliyor.

Doodle Draw örneğinde kullanıcılar sınırlı bir renk seçeneğiyle oyuna başlıyor ve topladıkları puanlarla çizimlerinde kullanmak üzere ekstra renkler alabiliyor. Arkadaşlarınızı davet ederek kazandığınız puanların parayla satılması büyük olasılık ancak bir sakıncayı da beraberinde getiriyor. Zira Facebook'ta birçok kullanıcının şikayet ettiği oyun isteklerinin Messenger'ı istila etmesi, kullanıcıları sadece oyunlardan değil Messenger'dan bile uzaklaştırabilir. Bu istenmeyen sonucu engellemek için Facebook'un temkinli davranmasında yarar var.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.