Android'den iPhone'a geçiş 'iOS'a taşın' uygulamasıyla kolaylaşacak [Apple WWDC'15]

Android'den iPhone'a geçiş 'iOS'a taşın' uygulamasıyla kolaylaşacak [Apple WWDC'15]

Apple dünkü WWDC 2015 konferansında tanıttığı yeni uygulamalarda özellikle kişisel gizlilik konusunda Google'a çok mesaj gönderdi ancak asıl önemli uygulama sahne konuşmalarından sonra ortaya çıktı. Apple, Android'den iOS'a geçişi kolaylaştıran yeni bir Android uygulaması yayınlayacak.

iOS 9'un resmi önizleme sayfasında farkedilen 'Move to iOS' adlı yeni uygulama, henüz Google Play'de yayınlanmış değil. Muhtemelen iOS 9'un genel kullanıma açıldığı gün indirilebilecek ama Apple, Android kullanıcılarının kolayca iOS'a geçebileceğinin müjdesini(!) şimdiden veriyor.

Android den iOS a gecis
iOS'a geçişi tamamlanan soldaki Androidli telefonun ekranındaki alt metinde şöyle yazıyor: Android telefonunuzu geri dönüştürün. Bu Android telefonu Apple Store'da ücretsiz olarak geri dönüşüme kazandırabilirsiniz.

Söz konusu uygulamayı indiren Android kullanıcıları, kablosuz olarak telefon rehberini, mesajlaşma geçmişini, fotoğraf ve videolarını, web yerimlerini ve daha bir çok bilgisini kolayca yeni iOS cihazına taşıyabilecek.

Uygulamalar da aynı şekilde kolayca iOS tarafında indirilebilecek şekilde sunulacak. Apple, Android tarafındaki ücretsiz uygulamaları indirmeniz için öneride bulunacak. Ücretli uygulamalar ise iTunes istek listesine eklenecek.

Apple daha önce Android'den iOS'a geçiş (içerikleri aktarmanın nasıl yapılacağı) konusunda bir rehber hazırlamıştı. Ancak bu yeni uygulama Android'in açık imkanlarından da yararlanarak tam ve zahmetsiz bir geçiş sunacak gibi.

Android'den iOS'a geçmek için içerik aktarımını engel gören kaç kişi var bilinmez ama Apple'ın Android'den kullanıcı almak konusunda artık oldukça istekli olduğunu görebiliyoruz. Görselde kullanılan (üstteki resmin alt yazısı) yazı da bir nevi Apple'ın kızgınlığını gösterir nitelikte; kibarca 'Androidli cihazınızı çöpe atın' diyor.

Söz şimdi Android fanatiklerinde...

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.