Apple ve Square'den mobil ödeme için işbirliği [Apple WWDC'15]

Apple ve Square'den mobil ödeme için işbirliği [Apple WWDC'15]

Apple geçtiğimiz yılın Eylül ayında tanıtmış olduğu Apple Pay ile ödeme sistemleri konusunda önemli bir adım atmıştı. Apple şimdi de WWDC 2015'de duyurduğu yenilikle birlikte Square ile işbirliğini resmi olarak açıkladı.

Bundan böyle Square, üye işyerlerine göndereceği yeni Square donanımlarında hem klasik olarak çipli okuyucu destekli olacak hem de Apple Pay ile de temassız ödeme kabul edebilir hale gelecek. Square artık temassız ödeme kabul etmek isteyen iş yerlerine Apple Pay'i de destekleyen özel Square donanımlarının teminine başlayacak.

Square'in Apple Pay destekleyen donanımlarını bu sonbaharda dağıtmaya başlaması bekleniyor. Square'in ilk 250 bin adet ünite okuyucuyu ücretsiz olarak gönderecek olması da önemli gelişmelerden birisi.

Square'in yeni ürünü temassız ödemeyi ve çipli kartları okuma görevini aynı anda üstlenebilir şekilde olacak. İş yerleri, Square aracılığı ile ödeme kabul etmek istediklerinde kablosuz olarak ürünleri ödeme yapmak isteyen kişiye götürebilecek.  Bunun yanı sıra Apple Pay'in ilk etapta sadece ABD'de devreye girmesinin ardından yakın gelecekte İngiltere'ye de geleceği kesinlemiş oldu. Bu da Square ve Apple Pay arasındaki ortaklığın diğer ülkelere de Apple Pay'in yaygınlaşmasıyla beraber sıçrayabileceğini akla getiriyor.

Square ve Apple Pay'in birlikte çalışma mantığını hemen aşağıdaki tanıtım videosundan izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.