Valve'in Steam OS yüklü özel bilgisayarı Steam Machine ön satışa çıktı

Valve'in Steam OS yüklü özel bilgisayarı Steam Machine ön satışa çıktı

Oyuncular arasında büyük bir popülariteye sahip olan Valve'in geliştirdiği platform Steam, bugün oyunculara özel olarak hazırladığı Steam Machine'i ön satışa çıkardı.

Steam Machine'ler ünlü bilgisayar üreticisi Alienware'in kasalarını ve donanım özelliklerini kullanıyor. Donanım özelliklerine göre dört farklı modeli kullanıcıya sunulan Steam Machine'in üstünde Steam OS işletim sistemi yüklü. Cihazın bir başka önemli özelliği de sahip olduğu özel "controller". Valve, geliştirdiği bu özel kumandayla kullanıcıların fare hareketlerini de kol üzerinden rahatça yapabileceklerini ve klavye-mouse ikilisine ihtiyaç duymayacaklarını söylüyor. Ancak oyuncular dilerlerse Steam Machine'e klavye ve fare de bağlayabiliyor.

Üzerinde Steam OS yüklü geleceği için kullanıcılar Steam'e bağlanarak istedikleri oyunları bilgisayarlarına indirebiliyor, ayrıca Steam OS'a özel olarak sunulan kampanya ve indirim avantajlarından yararlanabiliyorlar. Steam Machine'in ABD'deki 449 dolarlık en ucuz modelinde i3 işemci, 4 GB RAM ve 500 GB depolama alanı var. En pahalı model olan 749 dolarlık sistem ise i7 işlemci, 8G RAM ve 1 TB depolama alanıyla birlikte geliyor. Steam Machine'in nasıl çalıştığını aşağıdan izleyebilir, buradan modellere detaylı olarak bakabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.