Office 2016 yeni özellikleriyle Google Docs'u hedef alıyor

Office 2016 yeni özellikleriyle Google Docs'u hedef alıyor

Microsoft bulut tabanlı bir teknoloji şirketine dönüşme yolunda adımlar atmaya devam ediyor. Office 2016'nın önizleme sürümünde yapılan yeni güncellemeler, Google Docs'u hedef alan detaylar da içeriyor.

Microsoft'un resmi Office ürünleri blogunda yapılan açıklamaya göre Office 2016 Preview sürümünde gerçek zamanlı güncellemeler diğer kullanıcılar tarafından görüntülenebilecek. Word uygulamasını temel alan yenilik, ekip içi çalışmalara güç katmak istiyor. OneDrive for Business aboneleri bu özelliği ilk deneyimleyen kullanıcılar olacak.

Office 2016 için önemli bir başka yenilikse dosya paylaşımı alanında. Dosya paylaşımı ve dosyalar üzerinde inceleme, yorumlama ve düzenleme yapma adımları bir iki tıkla halledilebilecek. Google da bu işi Drive ve Google Docs entegrasyonuyla pekala kolay bir şekilde sunuyor.

Şimdilik Word ve Outlook için devreye alınan Öngörüler (Insights) özelliğiyse Bing altyapısıyla bağlamsal bilgiler sunacak. Okuma deneyimini geliştirmesi hedeflenen özellik, Word ve Outlook üzerinde imleçle seçilen kelimeler hakkında bilgi alınmasını sağlayacak.

SharePoint için eski dosya sürümlerine erişim ve diğer bazı alanlarda yenilikler de yapan Microsoft'un Office 2016 ile gerçekten iddialı bir çıkış yapacağını düşünmekle sanırım yanılmıyorum. Zira Microsoft ofis yazılımlarında zaten oldukça iyi ve kurumsal müşterileri nedeniyle bulut tabanlı gelişmeleri üzerine eğilmek zorunda.

Office 2016'yı kararlı sürümü yayınlanmadan önce denemek isterseniz office.com/office-2016-preview adresini ziyaret edebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.