Yandex.Radio: Yandex, yeni ücretsiz müzik servisini Rusya'da tanıttı

Yandex.Radio: Yandex, yeni ücretsiz müzik servisini Rusya'da tanıttı

Müzik endüstrisinin dijital dünyadaki macerasında Yandex de yeni bir perde açıyor. Rusya'nın lider arama motoru, Yandex.Radio (Android - iOS) hizmetini bugün itibarıyla kullanıma sundu.

Rusya'nın Apple'ın yeni müzik servisini kullanıma sunacağı ülkelerden biri olması beklenirken, Yandex kendi pazarında Apple'dan önce adım atmayı başardı. Reklam destekli bir müzik dinleme hizmeti olan Yandex.Radio, 1000 hazır müzik istasyonuyla şimdilik sadece Rusya için kullanıma açıldı.

Yandex.Music tabanlı yeni hizmet, ücretsiz olarak sunuluyor ve kendi moduna göre müzik dinlemek isteyen daha fazla kullanıcıyı kendine çekmek istiyor. Yandex.Music hali hazırda 70 marka ve organizasyondan sağladığı lisanslı müziklerle 10 milyon kullanıcıya erişiyor ancak hemen her ülkede olduğu gibi Rusya'da da dijital müzik endüstrisinde telif hakkı ihlalleri söz konusu.

Yandex.Radio bu noktada yeni bir seçenek olarak Rusya'nın sicilini düzeltmek istiyor.

Yandex.Radio Yandex.Music

Spotify'ın Rusya açılımında geri adım atması ve Yandex.Radio için bir avantaj sayılabilir. Yine de Rus kullanıcıların nasıl bir ilgi göstereceğini ve Apple'ın nasıl bir çıkış yapacağını bekleyip görmek gerekiyor.

Rusya'da taksi çağırma gibi farklı alanlara da el atan ancak bazı servislerini Rusya içinde tutmayı tercih eden Yandex'in Yandex.Radio'yu Türkiye'ye getirip getirmeyeceği bilinmiyor. Şahsi kanaatimse özellikle haritalar tarafında ilgi gören Rus arama motoru devinin kullanıcı tabanını genişletmek adına bu açılımı tercih edebileceği yönünde. Tabi Spotify'ın Türkiye pazarına özel ilgisini de unutmamak gerekiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.