Bütün reklam verenlere açılan Instagram, para basma makinesi haline gelebilir

Bütün reklam verenlere açılan Instagram, para basma makinesi haline gelebilir

Bundan yaklaşık 1,5 yıl önce ilk reklamlarını görücüye çıkaran ve geçen sürede geliştirmelere devam eden  Instagram, sonunda platformunun verimini daha da artıracak önlemler alıyor. Etkileşim oranı en yüksek sosyal ağ olmasıyla reklam ve satış konularında beklentinin yüksek olduğu Instagram, bu potansiyeli ortaya çıkarabilecek bir dizi önemli yeniliği duyurdu.

instagram interaction

Daha fazla reklam

Bugüne kadar yalnızca sekiz ülkede sunulan reklamlarının artık ölçek, sektör ayırt etmeksizin tüm reklam verenlere açıldığını duyuran Instagram, gelişmiş hedefleme seçenekleri ve eylem odaklı formatıyla oldukça iddialı bir reklam mecrası haline geliyor.

Kullanıcıların yakınlarındaki butik bir mağaza ya da küresel bir markayı yakından takip ettiği Instagram, tüm bu işletmelerin önümüzdeki aylardan itibaren Instagram Ads API'ı ve Facebook reklam satın alma arayüzlerini kullanarak reklam almasını sağlayacak. Insragram Ads API öncelikle Facebook Marketing Partner'ları ve ajanslar arasından seçilmiş bir gruba açılacak; yıl sonuna kadarsa küresel açılımı gerçekleşecek.

Daha iyi hedefleme

Reklam hedefleme teklifleri için de Facebook ile birlikte çalışan Instagram, reklam verenlerin kullanıcıların demografik özellikleri, ilgileri ve işletmelerin onlar hakkında sahip oldukları bilgilere göre hedefleme yapmasını sağlayacak. Kullanıcılara daha ilgili reklamlar göstermek için geri dönüş mekanizmasını geliştirmek de yine Instagram'ın planları arasında.

instagram reklam

Eyleme geçiren reklamlar

Yenilikler, kullanıcıların haber akışlarındaki fotoğraflar arasında daha fazla reklam göreceği anlamına geliyor. Ancak Instagram reklamları size yalnızca göstermekle kalmak istemiyor. Instagram'ın en dikkat çekici yeniliği olan eylem odaklı reklamlar, kullanıcının gördüğü reklam üzerinden bir websitesine üye olmak, ürün satın almak ya da bir uygulama indirmek gibi işlemleri yapabileceği bağlantılar içeriyor.

Yeni reklam formatlarının testlerine önümüzdeki günlerde başlayacağını söyleyen Instragram'ın bugün 300 milyondan fazla kullanıcısı bulunuyor. Marka ve işletmeleri heyecanlandırabilecek bu yeniliklerin kullanıcıları gerçekten harekete geçirip geçirmeyeceğini birlikte göreceğiz. Instagram'ın reklam başarısının Facebook'un halihazırda domine ettiği mobil reklam gelirlerine ciddi katkı yapacağını hatırlamak da faydalı olabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.