Microsoft'un akıllı asistanı Cortana, iOS ve Android'e geliyor

Microsoft'un akıllı asistanı Cortana, iOS ve Android'e geliyor

Microsoft, ilk kez 2014'ün Mart ayında görüntülenen akıllı asistanı Cortana'nın Android ve iOS uygulamalarını da yayınlayacağını açıkladı.

Yazılı veya sesli komutlara yanıt veren Cortana, bilgiye daha hızlı erişim imkanı sunduğu gibi akıllı hatırlatmalar da yapan bir asistan. 2014 sonunda Siri'ye sataşan Cortana, Windows 10 ile masaüstünde de kullanılabileceğini göstermişti. Şimdi de iOS ve Android'e adım atıyor.

Yakında App Store ve Google Play mağazalarına yüklenmesi beklenen Cortana uygulamaları Windows Phone kullanıcılarının cevap aradığı sorulara iOS ve Android cihaz sahiplerinin de ulaşmasını sağlayacak. Ancak Cortana tüm pazarlardan erişilebilen bir uygulama olmayacak.

Mircosoft bu bilgiyi Phone Companion adlı Windows 10 uygulamasının tanıtımıyla beraber açıkladı. Söz konusu uygulama Android ve iOS tabanlı cihazlara Windows uygulamalarının indirilmesinde yol gösteriyor ve şu anda Skype, One Drive gibi bazı bilinen uygulamalar için aracılık ediyor.

Microsoft, Windows 10'u geliştirirken için 1.7 milyon kullanıcıdan 800 bin geribildirim aldığını söylemişti. Cortana için ne kadar kullanıcı testi yapıldığını ise bilmiyoruz. Ancak Microsoft'un 'çapraz platform' anlayışına giderek ısındığını rahatlıkla söyleyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.