Snapdeal, Martmobi'yi satın alarak rotayı mobil ticarete çevirdi

Snapdeal, Martmobi'yi satın alarak rotayı mobil ticarete çevirdi

Şimdiye dek 1.1 milyar dolar yatırım toplayan e-ticaret evi Snapdeal, Hindistan'da hızla yükselen mobil ticaret rekabetinde öne geçmek için MartMobi.com'u satın aldı.

MartMobi'nin uzmanlık alanı, adından da anlaşılacağı üzere mobil uygulamalar ve mobil siteler geliştirmek. Haydarabad, Hindistan merkezli hemen sitesine kilidi asmış ve bundan sonra Snapdeal ile mobil ticareti üst seviyeye taşımak için çalışacaklarını açıklamış.

Hindistan'da m-ticaret uçuyor

Snapdeal, satın alma konusunda finansal verileri paylaşmamış ancak mobil ticaret eğilimi konusunda önemli rakamlar veriyor. Satışlarının yüzde 75'inin mobilde gerçekleştiğini söyleyen Snapdeal, satıcıların yüzde 70'inin de mobilden ürün listelediğini veya işlemleri yönettiğini ekliyor.

Hindistan'da mobil ticaretin bu şaşırtıcı noktaya gelmesinde geniş bant internet hızının yeterli olmaması ve akıllı telefon yaygınlığının hızla artması ana sebepler olarak gösteriliyor. Hatta bu yönelim o kadar ciddi ki Snapdeal'ın rakiplerinden Myntra web sitesini kapatmış ve tamamen mobile odaklanmaya başlamış.

Hindistan'ın Amazon'u olarak da bilinen Flipkart da tamamen mobil uygulamalara odaklı bir vizyonda ilerliyor. Snapdeal da elindeki verilere de haklı olarak güvenerek MartMobi satın almasıyla bu geleceğe hızla yol almak istiyor.

Türkiye'de mobil ticaret bu konuya odaklanan e-ticaret girişimlerinde bile yüzde 50'nin altında (istisnalar olabilir?) ama bu yüzdenin giderek yükseleceğine hiç şüphe yok. Özellikle tablet kullanımının artması m-ticaret için oldukça önemli ve e-ticaret şirketleri muhakkak mobil uyumluluğu göz önünde bulundurması gerekiyor.

Sanırım bizim de 2012 yaptığımız 'e-ticaret sitelerinin mobil ile imtihanı' araştırmasını yenilememiz gerekiyor. ;)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.