Charter Communications, Time Warner Cable'ı 78,8 milyar dolara satın alıyor

Charter Communications, Time Warner Cable'ı 78,8 milyar dolara satın alıyor

Amerika'nın en büyük kablolu yayın hizmeti veren şirketlerinden olan Charter Communications, Time Warner Cable'ı toplam 78,8 milyar dolar değerindeki bir anlaşma ile satın alıyor. Şirket geçen yıl da Time Warner Cable'la ilgilenmiş ancak görüşmelerden herhangi bir sonuç çıkmamıştı. Bugün Charter tarafından doğrulanan habere göre Amerika'nın iki dev kablolu yayın sağlayıcısı anlaştı ve regülatörlerin onayını bekliyor.

78,8 milyar dolarlık bedelin yaklaşık 55 milyar doları nakit olarak ödenecek, geri kalan 24 milyar dolarsa hisse şeklinde Time Warner Cable hissedarlarına verilecek. Bu anlaşmanın sonunda ise New Charter isminde yeni bir şirket kurulacak.

Charter Communications, bu satın almanın sonunda Amerika'daki en büyük kablolu yayın hizmeti sağlayıcı olan Comcast'in birincil rakibi, yani Amerika'daki en büyük ikinci kablolu yayın sağlayıcısı konumuna gelecek. Anlaşmanın onaylanmasıyla birlikte yeni ismiyle New Charter, 41 eyalette 23,9 milyon müşteriye sahip olacak. Charter, Mart 2015'te de genişbant internet sağlayıcısı Bright House Networks'ü 10,4 milyar dolarlık bir anlaşma sonucunda satın almıştı.

New Charter'ın Comcast ile, kablo tv, dijital video ve internet sağlayıcılığını kapsayan kombine ürünlerle rekabet etmesi bekleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.