MasterCard P2P para transferi servisi Send'i tanıttı

MasterCard P2P para transferi servisi Send'i tanıttı

Küresel çapta 1 trilyonluk pazar büyüklüğünü geçtiği tahmin edilen P2P para transferi servislerine bir alternatif de MasterCard'dan geldi. MasterCard, dün yani 19 Mayıs'ta tanıttığı para P2P para transferi servisi Send ile bireysel ya da kurumsal kullanıcıların gerek yurt içi gerek uluslararası para transferlerini neredeyse gerçek zamanlı olarak yapmasını sağlıyor.

MasterCard, Send ile gelişmekte olan ülkelerde banka hesabı olmayan kişileri de kapsama almak istiyor. Send kullanıcıları para transferini mobil ve banka hesaplarıyla birlikte dilerlerse Western union gibi aracılara yönlendirebiliyor.

İlk etapta ABD'de kullanıma sunulan servisi kullanmak için müşterilerin herhangi bir (MasterCard olan ya da olmayan) vadesiz hesaplarını MasterCard Send'e eklemeleri yeterli.

PayPal ve Square gibi yenilikçi girişimleri izleyen MasterCard'ın servisi, işletmelere yönelik olarak ödeme servisi de sunuyor. MasterCard açıklamasında Berkshire Hathaway Travel Protection ve FreeShipping.com'un aralarında bulunduğu kurumsal müşterilerin Send'i bireysel kullanıcılarına ödeme yapmak için kullandığı belirtiliyor. 

ABD'de P2P ödeme pazarının geçtiğimiz yıl 5 milyar dolar büyüklüğe ulaştığı tahmin ediliyor. Hızla büyümeye devam eden pazarın 2018 yılında 86 milyar dolara çıkacağını ön görüyor BI Intelligence.

mastercard

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.