Starbucks ve Spotify büyük bir anlaşmaya imza attı

Starbucks ve Spotify büyük bir anlaşmaya imza attı

Dünyanın en büyük kahve zincirlerinden biri olan Starbucks, Spotify ile mağaza içi müzik yayını da dahil olmak üzere kapsamlı ve uzun vadeli bir anlaşmaya imza attığını duyurdu.

Starbucks ve Spotify arasında yapılan anlaşmayla birlikte, kahve zincirinin sadakat kartına sahip müşterileri Spotify üstünden özel içeriğe erişebilecek. Kullanıcılar, Spotify'da Starbucks müziklerine erişim imkanı sağlamış olacak ve mağaza içi çalma listelerini dinleyebilecek. Sonbahar aylarında ABD'deki 7 bin Starbucks mağazasında devreye girecek ve böylece Starbucks içerisindeki müzik dinleme deneyimi de gelişecek.

Starbucks'ın müşteri sadakat programı My Starbucks'ın tam 10 milyon üyesi olduğu bildiriliyor. Toplamda 25 milyar saatten fazla müzik dinlenen bir platform olan Spotify'ın, mağaza içi müzik deneyimi anlamında yeni bir şeyler yaratmak peşinde olduğunu söyleyen Spotify CEO'su Daniel Ek, Starbucks müziklerinin hem Starbucks müşterilerine hem de Spotfiy'ın 60 milyon kullanıcısına açılacak. Bildiğiniz gibi Starbucks daha önce Uber ile bir anlaşmaya imza atmıştı, Spotify'nın büyük şirketlerle bu tarz anlaşmaları artırması da onlar için olumlu bir gelişme niteliği taşıyor.

Yapılan anlaşmanın sadece ABD'yi kapsamadığını da belirtelim. Yapılan açıklamaya ABD'nin ardından Kanada ve İngiltere'deki Starbucks mağalarına sistem entegre edilecek. Bununla birlikte Starbucks'ın ABD'de bulunan 150 bin çalışanının tamamı bu geçişle birlikte Spotify Premium abonesi olacak. Bu da anlaşmanın aslında ne kadar devasa olduğunun bir başka kanıtı. Kullanıcılar, bu anlaşmayla birlikte Spotify üstünden Starbucks'tan ücretsiz içecek kazanma gibi kurgularla da kullanıcıları Spotify kullanma konusunda teşvik edecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.