Yemeksepeti Bulgaristan ve Romanya pazarlarına giriş yaptı

Yemeksepeti Bulgaristan ve Romanya pazarlarına giriş yaptı

Delivery Hero tarafından 589 milyon dolara satın alınan Yemeksepeti, bölgesel yayılımına hız verdi. Anlaşmanın üzerinden henüz çok geçmeden iki yeni pazara açılan Yemeksepeti artık Bulgaristan ve Romanya'da. Bulgaristan'da bgmenu.com ve Romanya'da Quicky.ro ile oliviera.ro markalarıyla online yemek siparişi alanında hizmet veren Hello Hungry'nin ortağı olduğunu duyuran Yemeksepeti, iki ülkede de böylelikle lider konuma geldiğini belirtiyor.

Detayları açıklanmayan ortaklık anlaşmasıyla faaaliyet gösterdiği ülke sayısının 10'a çıktığını söyleyen Yemeksepeti'nin CEO'su Nevzat Aydın, potansiyel gördükleri pazarlarda satın almalarla ilerleyerek, kararlı bir şekilde büyümeye devam edeceklerini söylüyor.

Yemeksepeti+Harita_Bulgaristan_Romanya

Bulgaristan’ın en büyük çok kanallı yemek sipariş firmalarından BG Menu, bugün 30 farklı mutfağa ait 550 üye restorana sahip olduğunu belirtiyor. Hello Hungry markasıyla komşu pazarlara açılan BG Menu, 2014’te pazarda 8 yıldır faaliyet gösteren Quicky.ro ve 3 yıldır aktif olan Oliviera.ro ile Romanya’da hizmet vermeye başladı ve pazarın en büyük online yemek siparişi servislerinden biriydi.

Yapılan açıklamada bgmenu.com, quicky.ro ve oliviera.ro markalarını bünyesinde tutan Hello Hungry’nin CEO'su Zornitsa Chugreeva “Yemeksepeti gibi global bir oyuncu ile yolumuza devam edecek olmaktan ötürü büyük heyecan duyuyoruz. Türkiye pazarındaki etkileyici başarısına ek olarak, hizmet verdiği ülkelerde yüzde 300’lere ulaşan etkileyici büyüme oranları ve bugüne dek yakın coğrafyada başarısını kanıtladığı deneyim ve uzmanlığı Yemeksepeti’ni eşsiz bir ortak kılıyor. Yemeksepeti’nin vizyonu ve stratejileri sayesinde kısa sürede çok daha iyi bir konuma geleceğimizi biliyoruz” diyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.