Apple, Maps uygulamasını güçlendirmek için Coherent Navigation'ı satın aldı

Apple, Maps uygulamasını güçlendirmek için Coherent Navigation'ı satın aldı

coherent_navigation  apple

Google Maps ile yollarını ayırdıktan sonra harita tarafında bocalayan Apple, bu alanda yeni yatırımlar yapmaya devam ediyor. Daha önce Embark, HopStop, WiFiSLAM gibi girişimleri satın alan teknoloji devinin şimdi de Coherent Navigation'ı satın aldığı bildirildi.

NY Times'ın aldığı bilgilere göre 2008'de kurulan ve yüksek hassasiyetli navigasyon sistemleri geliştiren Coherent ekibi, artık Apple bünyesinde çalışıyor. Coherent'in kapanan sitesi de Apple sunucularına yönlendirilmiş.

Hatırlarsanız Apple Maps, eksiklikleri ve kullanıcı deneyimi açısından esprilere konu olmuştu. Tim Cook bu durumdan özür dilerken bazı yöneticiler de koltuğunu kaybetmişti. Haritalar tarafında Tomtom'la anlaşan Apple, konunun üzerine eğilerek çeşitli satın almalar yaptı ve direksiyonu biraz daha kendi eline aldı.

Apple'ın araç içi sistemlerle olan yakınlığı düşünüldüğünde navigasyon temelli yatırımların değeri artıyor. Boeing gibi önemli iş ortaklarına sahip olan Coherent'in de bu noktada uygun bir satın alma olduğu söylenebilir.

Diğer yandan Alman otomobil üreticilerinin Nokia Here'ı satın almak için Uber ile rekabet ettiği yönünde söylentiler de var ki bu alandaki rekabetin sürücüsüz otomobillere kadar gittiğini biliyoruz.

Bakalım 8 Haziran'da başlayacak olan WWDC 2015'te Apple'ın eteğinden hangi taşlar dökülecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.