Sizi adım adım takip edecek bir drone: Lily

Her yeni drone modeli teknolojik, aerodinamik ve hava fotoğrafçılığı anlamında daha iyi performansa sahip oluyor. Lily de drone (insansız hava aracı) piyasasına farklı bir noktadan giriş yaparak, farklı bir fonksiyonla hizmet vermeyi hedefliyor.
Sizi adım adım takip edecek bir drone: Lily

lilly-droneHer yeni drone modeli teknolojik, aerodinamik ve hava fotoğrafçılığı anlamında daha iyi performansa sahip oluyor. Lily de drone (insansız hava aracı) piyasasına farklı bir noktadan giriş yaparak, farklı bir fonksiyonla hizmet vermeyi hedefliyor.

Eylül 2013'te, UC Berkeley'in robotik laboratuvarında başlayan ve ilk prototipini Raspberry Pi ve Arduino kullanılarak hayata geçiren proje, 2014 yılında aldığı yatırım desteğiyle bugün başlı başına bir ürün haline gelebilmiş.

Lily'nin diğer rakiplerinden en büyük farkı, sensörleri sayesinde siz başka işlerle uğraşıyorken dahi sizi pilotsuz olarak takip edebilmesi ve çekim yapabilmesi. Lily'nin diğer rakiplerinden en büyük farklı, sensörleri sayesinde siz başka işlerle uğraşıyorken dahi sizi kumandasız olarak çekebiliyor olması. Kısacası Lily'i siz uçuşa geçirdikten sonra, elinizde tuttuğunuz ve Lily'i kontrol ettiğiniz kumanda aynı zamanda bir verici sensör, Lily'nin alıcılarıyla haberleşen bu kumanda Lilly'nin ardından uçarak onu takip etmesini ve kamerayla onu çekebilmesini sağlıyor.

lily

Lilly'nin bir diğer amacı da bu tarz araçlarla insanların yaratıcılığına katkıda bulunmak. Bununla birlikte sporcular da Lily'i olmazsa olmazlarından biri haline getirebilir. Lily, kendi kendine uçabilmesinin yanı sıra, yapısıyla kendisini havaya fırlattığınızda hemen pervanelerini çalıştırıyor ve uçmaya başlıyor. Bu da özellikle ekstrem sporlarla ilgilenen sporcular için güzel bir özellik.

Lily'lerin teslimatına Şubat 2016'da başlanması bekleniyor. Raflarda yerini aldığında fiyatının 999 dolar olması beklenen Lily drone'ların 15 Haziran'a dek sürecek ön sipariş fiyatı ise 499 dolar olarak belirlenmiş. 1080p kalitesinde videolar çekebilecek olan Lily, özellikle donanımının şirin tasarımı ve portatifliği ile özellikle sporseverlerin ilgisini çekebilir. Lily'nin detaylı tanıtım videosunu hemen aşağıdan izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.