YouTube'da en çok aranan "how-to" videoları ve son trendler

YouTube'da en çok aranan

Kıravatınızı nasıl bağlayacağınızı bilmiyorsanız, Google'a sormaktan daha iyi bir çözüm YouTube'da konuyla ilgili video aramak ve bu, internet kullanıcıları arasında gittikçe daha yaygın bir yöntem olarak kullanılıyor. Google'ın yayınladığı istatistiklere göre YouTube'da sadece 2015 yılında ABD'de yapılan "How to" yani "Nasıl yapılır" aramalarında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 70 oranında artış var.

Bu yıl 10'uncu yılını kutlayan YouTube'un blogundan bugün paylaştığı nota göre bugün platformda 135 milyon adet "How to" videosu bulunuyor. İnternet kullanıcılarının günlük hayatta karşılaştığı pratik soruların cevabını bulmak için yaptıkları aramaları "eğitsel aramalar" şeklinde kategorize eden YouTube'a göre 2012-2015 yılları arasında izleyicilerin en çok aradığı 10 eğitsel arama şu şekilde sıralanıyor.

  1. Nasıl öpüşülür
  2. Kravat nasıl bağlanır
  3. Nasıl çizim yapılır
  4. 3 dakikada nasıl six pack yapılır
  5. Starburst bracelet rainbow loom bilekliği nasıl yapılır
  6. Kek nasıl yapılır
  7. Saç düzleştiricisiyle saça dalga nasıl verilir
  8. Yay nasıl yapılır
  9. Kağıttan uçak nasıl yapılır
  10. Nasıl dans edilir

2015 yılında ABD'li izleyicilerin 100 milyon saatlik "How to" videosu tükettiğini not eden Google'a göre, bu sürede en çok izlenen kategorilerse  güzellik, yemek pişirme ve ev dekorasyonuydu. Google'ın açıklamasına göre her bir alanda yükselen trendler şu şekilde,

Güzellik

Güzellik konusunda saça nasıl balyaj yapıldığı sorusunun son dönemde trendler arasında girdiğini söyleyen Google, bakım konusunda izleyicileri özel bir akşam/davet vs hazırlayan "Get Ready With Me" videolarının da yıllık bazda yüzde 24 oranında daha fazla izlendiğini söylüyor.

Yemek Pişirme

YouTube'da yemek kanallarının dev büyümesini millenyum kuşağının yoğun ilgisinin sağladığını söyleyen Google, bu büyümenin yüzde 75'inin mobil cihazlardan geldiğini söylüyor. Özellikle mutfak tüyoları paylaşılan "Food Hacks" videoları en çok öne çıkan trend ve Google 1,4 milyon takipçiye ulaşan CrazyRussianHacker kanalını örnek gösteriyor.

Ev

Ev konusunda "tıkanmış bir tuvalet nasıl açılır", "duvar kağıdı nasıl değiştirilir" gibi tekrar eden soruların en çok arananlar listesinde ilk sıralarda yer aldığı belirtiliyor.

youtube howo

Google'a göre, ABD'de milenyum kuşağının yüzde 67'si öğrenmek istedikleri bir konuyu YouTube'da bulabileceklerini düşünüyor. Akıllı telefon kullanıcılarının yüzde 91'iyse bir görevle karşılaştığında fikir için akıllı telefonuna dönüyor. Sorular değişse de kümülatif bakıldığında öne çıkan trandler yayıncıları ve elbette pazarlamacıları yakından ilgilendiriyor. Google'a göre "Şunu yapmak istiyorum" anları olarak nitelediği bu davranışların iyi analiz edilmesi, reklam veren ve pazarlamacılar açısından gittikçe önemli hale geliyor.

Sonuçlar ABD pazarını kapsıyor olsa da trendlerin Türkiye'yi de yakından ilgilendirdiğini söylemek yanlış olmaz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.