Fast Company Most Creative People 2015 listesinde Türkiye'den de bir isim var

Fast Company Most Creative People 2015 listesinde Türkiye'den de bir isim var

Sadece şirketleri değil, yetenekli çalışanları da onurlandıran Fast Company, En Yaratıcı Kişiler 2015 (Most Creative People in Business 2015) listesini açıkladı. Listeye seçilen tek Türk, Silikon Vadisi'nde Intel Yeni Teknolojiler Dünya Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Ayşegül İldeniz oldu.

Tasarımıyla ve özellikleriyle sıradışı bir akıllı bileklik olan Intel MICA'yı geliştiriren ekibin yöneticisi olan Ayşegül İldeniz, 1998 yılından bu yana Intel'de Türkiye ve EMEA bölgelerinin yönetimini kapsayan üst düzey görevlerde bulunmuştu.

2013 yılında bugünkü görevine atanan İldeniz, listeye girmesini sağlayan felsefesini  'tüketicilerin günlük hayatlarında kullanabilecekleri moda ürünlerini teknolojiyle birleştirmek' olarak açıklıyor. Intel’in Ayşegül İldeniz öncülüğünde Opening Ceremony ile birlikte geliştirildiği MICA, işlevsellik ve modanın başarılı bir birleşimi olarak gösteriliyor. 

Ayşegül İldeniz’in liderlik ettiği Yeni Teknolojiler Bölümü'nün başarıları MICA ile de sınırlı değil. Curtis Jackson’ın (50 cent) kulaklık ve aksesuar markası SMS Audio ile birlikte geliştirilen akıllı kulaklık, yeni nesil sağlık ve uyku takibi cihazı olarak konumlandırılan akıllı saat Basis Peak, Fossil, Oakley, Google ve TAG Heuer ile yapılan işlerde de İldeniz'in önemli bir payı var.

Listenin tamamına baktığımızda Google, Samsung, Twitter, Minecraft, Buzzfeed, Etsy, Lyft, Pinterest gibi teknoloji/internet şirketlerinden bir çok kişi görmek mümkün. Ancak liste bunlarla sınırlı değil, perakende sektöründen Irak parlemantosuna kadar farklı alanlardan kişiler de listede alıyor.

Listede 70. sırada yer alan Ayşegül İldeniz'in kısa röportajına ve Most Creative People in Business 2015 listesinin tamamına göz atmanızı tavsiye ederim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.