Apple, yeni müzik uygulamasını 8 Haziran'da tanıtabilir

Apple, yeni müzik uygulamasını 8 Haziran'da tanıtabilir

Apple'ın Beats'i satın almasından sonra merakla beklenen yeni bir müzik uygulamasında sona yaklaşılıyor gibi. Gelen haberlere göre Apple Worldwide Developers Conference (Apple Küresel Geliştirici Konferansı) etkinliğinin düzenleneceği 8 Haziran günü, Apple'ın yeni müzik uygulamasıyla tanışacağız.

Apple Music (Apple Müzik) adıyla tanıtılması mümkün olan yeni uygulamanın Mac ve iOS uygulamalarının yanısıra Android sürümünün de tanıtılması bekleniyor. Yeni uygulama 2010 yılında Steve Jobs'ın tanıttığı Ping müzik servisine de belli açılardan benziyor ama daha çok yeni özellikleriyle dikkat çekiyor.

Ping'de olduğu gibi yeni Apple Müzik uygulamasında da sanatçılar kendi profilleriyle yer alacak. Sanatçılar hem kendi albümlerini hem de başka albümleri paylaşım uygulama içindeki etkileşimi artırabilecek. Buna ek olarak kullanıcılar dilediği zaman sanatçıların sosyal aktivitelerini kapatabilecek. Yani tamamen müziklere odaklanabilecek.

Geliştiriciler için sunulan iOS 8.4 test sürümünde görülen bu küçük detay (artist activity), Apple'ın bu kez daha temkinli yaklaştığını gösteriyor. Zira müzik uygulamalarında da sosyal ağlarda olduğu gibi vakit geçirmek herkesin istediği bir özellik değil.

Apple Beats Muzik Uygulamasi

Diğer yandan iTunes Match ve iTunes Radio varlığını sürdürecek. Yeni uygulama Beats tarafının da sunduğu deneyimle Apple'ın klasik Müzik uygulamasından çok daha yetenekli olacak.

iPod ile müzik endüstrisinin baş aktörlerinden biri olan Apple'ın müzik uygulamaları arasında güçlü bir giriş yapamaması halinde işinin epey zor olacağını söylemek işten bile değil.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.