Samsung nesnelerin internetine odaklanan ARTIK platformunu tanıttı

Samsung nesnelerin internetine odaklanan ARTIK platformunu tanıttı

Akıllı mobil cihazlar artık giyilebilir şekilde hayatımızda yer edinmeye başladı. Nesnelerin interneti (IoT) alanında söz sahibi olmak isteyen Samsung'un yeni silahı da ARTIK platformu olacak.

İlk yaygın açık kaynaklı donanım platformu Ardunio ile tam uyumlu şekilde aktif bir geliştirici kitlesine temas eden ARTIK, geliştici araçları ve gömülü güvenlik unsurlarıyla hedef kitlesini genişletmek istiyor.

Geliştirilmeye hazır, üç farklı devre şemasıyla tanıtılan platform, dokuz eksenli hareket sensörü, Bluetooth LE desteği, 32 GB'a kadar hafıza, 8 işlemciye kadar genişleyen yonga seçenekleri sunuyor. Üç 3 haftaya kadar da uzun bir pil ömrü vaadediyor.

Samsung ARTIK YONGA

Geçtiğimiz yılın Ağustos ayında satın aldığı SmartThings'in CEO'su Alex Hawkinson da bu yeniliğe paralel olarak, geliştiricilerin kendi cihazları için uygulama geliştirebileceği SmartThings Open Cloud'u tanıttı.

Halihazırda Qualcomm ve Intel'in faal olduğu bu alanda Samsung'un atak yapması yarıiletken pazarındaki dengeler açısından önemli olduğu kadar, akıllı telefon satışlarında Çin'de 4. sıraya gerileyen Güney Koreli şirketin gelirleri açısından da önem taşıyor.

Samsung'un 2015 ilk çeyrek sonuçlarında yarıiletken biriminin karını yüzde 20.8'den yüzde 28.5'e yükseltmiş olması da şirketin bu alandaki umutlarını artırıyor. Zira ARTIK sadece diğer üretici ve geliştiricilere satılmayacak, tüm Samsung ürünlerinde ARTIK teknolojisi kullanılacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.