Opera Mediaworks, Mobilike'ı satın aldı

Türkiye'nin önde gelen mobil reklam platformlarından Mobilike, Opera Software'in reklam teknoloji şirketi Opera Mediaworks tarafından satın alındı.
Opera Mediaworks, Mobilike'ı satın aldı

opera mobilikeTürkiye'nin önde gelen mobil reklam platformlarından Mobilike, Opera Software'in reklam teknoloji şirketi Opera Mediaworks tarafından satın alındı. Finansal karşılığı açıklanmayan satın almayla birlikte yakın zamanda Yunanistan ofisini açan Mobilike'ın tamamı Opera'ya geçecek.

Satın almanın, halihazırda 15 ülkede hizmet veren ve AdAge Top 100 reklamverenlerinin yüzde 90’ı ile birlikte çalıştığını söyleyen Opera Mediaworks'ün küresel erişimini güçlendirmesi bekleniyor. Şirketler tarafından yapılan açıklamada da Opera Mediaworks CEO’su Mahi de Silva, internet trafiğinin yüzde 30'unun mobilden geldiği Türkiye ve MENA (Ortadoğu ve Kuzey Afrika) bölgesinin hızlı büyüme potansiyeline dikkat çekiyor.

Satın almayla birlikte Mobilike’ın yayıncı ve reklamveren ağı Opera platformuna entegre edilecek. Mobilike kendi verilerine göre, girişim Türkiye’de yüzde 65 pazar payına sahip ve Milliyet, Acunn ve Sport24.gr'nin aralarında olduğu bölgede 350’den fazla premium mecra ile çalışıyor. "mobilike ve Opera Mediaworks işbirliği programatik çözümlerin ve hedef kitle odaklı teknolojilerin Türkiye ve çevre bölgelerdeki adaptasyon sürecini hızlandıracak" diyor de Silva.

Mobilike kurucuları Volkan Biçer ve Şekip Can Gökalp

Mobilike kurucuları Volkan Biçer ve Şekip Can Gökalp

Yapılan açıklamada “mobilike’ı kurduğumuzdan beri takip ettiğimiz, aynı değer ve vizyonlara sahip olduğumuz Opera Mediawoks global ailesinin bir parçası olmak gerçekten çok heyecan verici.” diye belirten mobilike kurucuları Volkan Biçer ve Şekip Can Gökalp, global Opera Mediaworks ekiplerinin de desteğiyle müşterilerini en iyi çözümler ile buluşturmak için teknolojinin sınırlarını zorlamaya devam edeceklerini söylüyorlar.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.