Facebook, haber ve içerik tarafını güçlendiren Instant Articles'ı tanıttı

Facebook, haber ve içerik tarafını güçlendiren  Instant Articles'ı tanıttı

Facebook, son zamanlarda kullanıcı deneyiminden taviz vermemek amacıyla News Feed algoritmasını sürekli geliştiriyor ve kişiselleştirmeye büyük önem veriyor. Özellikle kullanıcıların arkadaşları ve çevrelerinden kendilerine özel içerikle karşılaşması, reklamların oranı gibi konular kullanıcı deneyimi açısından çok önemli. Facebook da bu konuya önem veriyor ve zaman zaman kullanıcı deneyimi uğruna belki reklam modellerinden bile taviz vererek deneyimi üst düzeyde tutmaya çalışıyor.

Facebook, son olarak tanıttığı Instant Articles ile özgün ve güvenilir içeriğe ne kadar da önem verdiğini de bir kez daha kanıtlamış oluyor. Facebook, kullanıcıların haberleri takip etmek için mobil uygulamaları ciddi şekilde kullandığını, buradaki deneyimin daha zengin ve hızlı olması için bir şey yapmak istediklerini belirterek, Instant Articles'ı ortaya çıkardıklarını söylüyor. Facebook'un, bu paylaşımların kullanıcılar tarafından çok sık yapıldığını dile getiriyor.

Facebook'un özellikle mobil deneyimi daha da hızlandıracağı ve artık Instant Articles'ın çok daha hızlı yüklenerek, içerik anlaşması yapılan yayıncıların içeriklerinin kullanıcılara çok daha hızlı aktarılması sağlanıyor olacak. Instant Articles'ın bir başka avantajı ise, kullanıcıların artık yeni bir haber ya da makale görmek istediklerinde Facebook'u tamamen terk etmek zorunda kalmamaları. Bu da Facebook'un buradaki en büyük avantajı olacak. Yayıncılar ise içeriklerini daha geniş bir kitleyle paylaşma şansı elde edecekler. Bununla birlikte Instant Articles'da interaktif içerikler de söz konusu olacak.screen-shot-2015-05-08-at-12-19-19-am

Facebook'un anlaşma yaptığı yayıncılar arasında The New York Times, NatGeo, BuzzFeed, NBC, BBC, The Atlantic, Bild, Spiegel, The Guardian gibi büyük yayıncılar da bulunuyor. Bu yayıncıların bu yeni özellikle avantajı da, ilgili Instant Articles içinde reklam satmaya devam edebilmeleri ve gelirlerini koruyabilmeleri olacak. Yayıncılar, buradaki trafiği comScore ve diğer istatistik verileriyle de ölçebilecek. Kısacası Facebook, yayıncılara kapılarını sonuna kadar açıyor. Ancak şu anda anlaşma dışındaki yayıncıların ne zaman Instant Articles'a dahil olabileceklerini tahmin etmemiz mümkün değil. Yaptığı açıklamada Facebook da, kullanıcılardan gelecek geri bildirimleri toplayacaklarını ve önümüzdeki aylarda Instant Articles'ı geliştirmeye devam edeceklerini belirtiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.