LinkedIn yayıncılar için istatistik servisini devreye aldı

LinkedIn yayıncılar için istatistik servisini devreye aldı

Dünyanın en büyük profesyonel ağı LinkedIn, içerik konusuna oldukça fazla değer veriyor. Bundan iki yıl kadar önce Pulse'ı satın aldığından bu yana bu alanda geliştirme ve yatırım yapmayı sürdürüyor.

Özellikle profesyoneller tarafından yayınlanan yazılar, etki alanı büyük ve LinkedIn'in "InFluencer" olarak adlandırdığı üst düzey isimler LinkedIn'e çok ciddi trafik sağlıyor, ayrıca içeride olan kullanıcıların da LinkedIn'de kalmasına yardımcı oluyor. Normal kullanıcılar da kendi profesyonel hikayelerini LinkedIn'de belli bir süredir paylaşabiliyor.

LinkedIn, son olarak resmi blogu üstünden duyurduğu bu yenilikle beraber LinkedIn'de yazı yayınlayanların yazılarıyla ilgili istatistiksel bilgileri sağlamayı hedefliyor. LinkedIn'in, yayınlar için getirdiği bu yenilikle birlikte, kullanıcılar hangi sektörde, hangi ünvana sahip kişilere ulaştıklarını görebilecek.

Demographics-Specific-1024x642

Duyurulan yeni özellikle birlikte yazılarının en çok okunduğu lokasyonları ya da yazıya gelen trafik kaynağının en çok nereden olduğunu da görebilen kullanıcılar buna göre çeşitli aksiyonlar ve içerik stratejileri de geliştirebilecek. Son olarak içerikler için kendilerine sunulan istatistik ekranlarında içeriklerine yanıt veren yahut beğenen kullanıcıların profillerini de görmesi mümkün olacak. Kullanıcıların yazılara olan ilgisi ve trafiği görmek, ilgilerini çektikleri sektör profesyonellerine hitap eden yazılar yazmaya devam etmek de, LinkedIn'de yayın yapan herkesi yakından ilgilendiriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.