Foursquare konum verilerini işletmelere açtı

Foursquare konum verilerini işletmelere açtı

foursquare cloudFoursquare, 2009 yılından bu yana topladığı konum tabanlı verileri işletmelerin kullanımına sunduğu yeni platformunu duyurdu. TechCrunch Disrupt New York'a katılan CEO Dennis Crawley'nin sahnede duyurduğu servisi Location Cloud adını taşıyor ve işletmelerin "müşterileri daha iyi anlamak, davranışlarını ön görmek ve trendleri belirlemek" için Foursquare'in dev veritabanından faydalanmasını sağlıyor.

Küresel hedefli şirketlerin yerelleşme çabalarına destek olma, Foursquare ve Twitter'ın daha önceki iş birliğini hatırlayın, ve elbette konum tabanlı "akıllı" uygulamalar geliştirme de Location Cloud'un işletmelere vaat ettiği faydalar arasında. Foursquare'in Location Cloud teknolojisi, yakın zamanda duyurduğu konum tabanlı reklam hedefleme ürünü Pinpoint ile destekleniyor.

foursquare places

Foursquare, Location Cloud'da bugün dünya çapında sayısı 65 milyona ulaştığı belirtilen ilginç konum ve mekanlara ait detaylı bilgileri Places teklifiyle sunuyor. Foursquare'in kendi uygulamalarıyla birlikte ekosistemindeki Microsoft, Twitter ve Garmen gibi şirketlerin uygulamalardan da çekilen verilerden faydalanan Places, işletmelere baştan uca konum tabanlı çözümler sunmayı amaçlıyor.

Son dönemde büyük veriye odaklanarak kurumsal pazara odaklanan Foursquare'in Location Cloud servisi gelir yaratma potansiyeli açısından oldukça önemli.

foursquare sticker

Son kullanıcı tarafında da yeniliklere devam eden Foursquare, check-in uygulaması Swarm'a  100 sticker eklediğini ve valilik özelliğinin geri geleceğini duyurdu. Kullanıcılarının yenilik için bir sonraki Swarm güncellemesini beklemeleri gerekiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.