Microsoft, Project Oxford ile fotoğraflardan yaş tahmini yapacak: How-Old.net

Microsoft, akıllı ve öğrenebilir teknolojiler üstüne çalıştığı Project Oxford'u sessiz sedasız duyurdu ve bir dizi dikkat çekici API tanıtımını gerçekleştirdi.
Microsoft, Project Oxford ile fotoğraflardan yaş tahmini yapacak: How-Old.net

howold-netMicrosoft, akıllı ve öğrenebilir teknolojiler üstüne çalıştığı Project Oxford'u sessiz sedasız duyurdu ve bir dizi dikkat çekici API tanıtımını gerçekleştirdi. Microsoft'un geliştiriciler için kullanıma açtığı önemli API'ler beta olarak açığa çıktı.

Uygulamalar arasında yüz tanıyan Face API, konuşma dili işleme için Speech API, görselleri analiz eden Vision API ve dilleri anlamak için Language Understanding Intelligent Service (LUIS) gibi farklı API'lar geliştirilmiş durumda.

Project Oxford bünyesinde en çok dikkat çekici uygulamalardan bir tanesi yüz tanıma ve hatırlama uygulaması Face API olmuş durumda. Microsoft, bu iş için yaptığı how-old.net ile karşımıza çıkıyor ve kendi geliştirdiği API'n kullanımını da anlattığı bir web sitesiyle karşımıza çıkıyor. how-old.net üstünden kullanıcılar yüklenen fotoğrafların yüz tanıma teknolojisi ve API sayesinde değerlendirilerek, fotoğraflardaki yüzlerin kaç yaşında olabileceklerini tahmin etmeye çalışıyor.

Microsoft, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği BUILD 2015 etkinliğinde Windows 10'un ne kadar iddialı bir işletim sistemi olacağının zaten sinyallerini vermişti. Project Oxford ile birlikte duyurulan bu gibi API'ler sayesinde geliştiriciler Microsoft'a daha da yakınlaşacaktır ve Windows 10'da, Oxford projelerinin ve API'larının daha da çok öne çıkacağını tahmin ediyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.