BKM, "Mobilden aldım" sloganıyla mobil ödemeyi teşvik ettiği yeni kampanyasını başlattı

BKM,

BKM, kuruluşundan bu yana düzenlediği kampanyalarla ve anlaşmalı iş yerleriyle web ve mobil üzerinden yapılan işlemleri geniş kitlelere yaymak ve penetrasyonu arttırmak yönünde çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Şirket yeni duyurduğu kampanyasıyla mobilden yapılacak alışverişleri, "Mobilden aldım" sloganıyla teşvik etmeyi ve arttırmayı amaçlıyor. Bu kapsamda BKM'nin anlaşmalı olduğu iş yerlerinden 1-31 Mayıs tarihleri arasında BKM Express uygulaması üzerinden yapacağınız 50 TL ve üzeri alışverişlerin 20 TL’sini geri alacaksınız. Bunun yalnızca yapılacak ilk işlem için geçerli olduğunu belirtelim.

Kampanya için özel video reklamları ve radyo reklamları hazırladıklarını bunun da gelecek hafta başında kullanıcılarla buluşacağını söyleyen BKM CEO'su Soner Canko, Kampanya duyurusu sırasında Türkiye özelinde de birçok veri paylaştı.

1

Türkiye'de online perakende de mobilin payının %17’ye ulaştığını açıklayan Canko, ayrıca Türkiye'de internet bankacılığı kullanımının %56 gibi çok yüksek bir seviyeye ulaştığını ve bunun İngiltere, Hollanda, Fransa ve diğer birçok Avrupa ülkesinden yüksek olduğunu belirtti. Avrupa'da internet bankacılığı kullanım ortalaması ise %38.

3

BKM Express'in açılısından bugüne web ve mobilden yapılan işlemlerin oranlarını da açıklayan Soner Canko, Nisan 2015 itibariyle BKM Express üzerinden yapılan işlemlerin %70'inin webden, %30'unun ise mobilden olduğunu açıkladı. Mobilin payı özellikle Eylül 2014'ten sonra ciddi bir ivme kazanmış. Ayrıca yapılan lansman ve reklam çalışmalarının da web ve mobil kullanım oranlarını nasıl etkilediği grafikte açıklanmış.

BKM Express mobil üzerinden kullanıcıların en çok hangi günler ve hangi saatlerde işlemler yaptığına baktığımızda ise işlemlerim %12'si 02:00-08:00, %36'sı 08:00-16:00 ve %52'si 16:00-00:00 saattleri arasında yapılıyor. Yine BKM Express mobil verilerine göre kullanıcılar, %17 oranıyla en çok Pazar günleri alışveriş yapıyorlar. Bu sayıyı %15 ile Salı ve Cumartesi, %14 ile Pazartesi ve %13 ile Perşembe-Cuma günleri takip ediyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.