TripAdvisor'ın online restoran rezervasyon servisi TheFork, Türkiye'ye açılıyor

TripAdvisor'ın online restoran rezervasyon servisi TheFork, Türkiye'ye açılıyor

Geçtiğimiz yıl Mayıs ayında Paris merkezli The Fork'u (Fransızca orijinal ismi LaFourchette) yaklaşık 140 milyon dolara satın alarak online restoran rezervasyon alanına giriş yapan TripAdvisor, servisini Türkiye'ye açtı. Türkçe olarak web ve mobilden yayına başlayan TheFork, restoran rezervasyon hizmetini öncelikle İstanbul'da kullanıma sundu.

Thefork.com.tr adresinden ve App Store, Google Play ve Windows mağazalarından indirilebilen uygulamalarıyla kullanılabilen TheFork, şehirdeki restoranları tür, promosyon,fiyat, semt, puan gibi farklı parametrelere göre aramanızı ve bunlardan yer ayırtmanızı sağlıyor. Bununla birlikte farklı konseptlere göre derlenen ve popülerlik durumuna göre listelenen restoranlar da kullanıcının dikkatina sunuluyor TheFork'ta.

Geçtiğimiz yıl satın alındığında Fransa, İsviçre ve İspanya'da 12 bin restorana ulaştığı belirtilen TheFork, TripAdvisor desteğiyle son dönemde coğrafi yayılımına hız veriyor. Geçtiğimiz Şubat ayında İtalya'nın önde gelen online restoran rezervasyon servisleri MyTable ve Restopolis'i satın alarak İtalya'da beş bin restorana erişim sağladığını söyleyen TheFork, yarışa lider oyuncu olarak başlamıştı.

thefork ekran

TheFork Türkiye pazarında da agresif bir büyüme stratejisi izleyecek gibi görünüyor. İlk etapta İstanbul'da 300'ün üzerinde restoranın listelendiği TheFork, Türkiye genelini hedefliyor zira servisin yakın zamanda Antalya, İzmir, Bursa, Muğla, Antakya gibi şehirlerde  sunulmaya başlanacağı belirtiliyor. TheFork, bu şehirlerde şimdilik sınırlı sayıda restoranla yer alıyor.

thefork ana

Başta Yemeksepeti'nin online restoran rezervasyon uygulaması Papyon ve kısa süre önce Mekanist'i satın alan Zomato ile rekabet halinde olacak TheFork,son kullanıcılar kadar restoranları ve geliştiricileri de hedeflemesiyle farklılaşıyor. Geliştiriciler TheFork API'sini kullanarak rezervasyon sistemini kendi uygulamalarına entegre edebiliyor. Bununla birlikte girişim, yazılımını kendi online rezervasyon sistemine geçiş yapmak ve verilerini takip etmek isteyen restoranlara satıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.