Amazon'dan Alibaba'ya cevap: Amazon Business

Amazon'dan Alibaba'ya cevap: Amazon Business

Amerika'nın e-ticaret devi Amazon, yeni tanıttığı Amazon Business hizmetiyle direksiyonu Alibaba'nın önüne kırıyor. Amazon Business,  işletmelerin ihtiyaçlarını karşılayacak bir pazaryeri olarak Amazon Business.

Şirketlerin küçük ve büyük tüm ihtiyaçlarını karşılamak için yola çıkan Amazon Business, kullanıcılarına bireysel hesaplarda olmayan avantajlar sağlayacak. Hesap yönetimi, sipariş ve ödeme tarafında şirketler için daha esnek bir platform sunulacak.

B2B alanında Alibaba'ya yetişmek için daha fazla gecikmek istemeyen Amazon, 2 günde hızlı sipariş özelliğini de 49 dolar üzeri alışverişlerde ücretsiz olarak sunacak. Amazon Business üzerinde sağlayacağı müşteri hizmetlerinden kredi olanaklarına kadar çeşitli çalışmalarla işletmeleri kendine çekecek fırsatlar sunacak.

Amazon, Mart ayı başında Alibaba'nın Çin'deki pazaryeri Tallmall içinde kendi mağazasını açtığından beri Amazon'un değeri daha Alibaba'dan daha hızlı yükseliyor ve bu adımın Amazon'un hisse değerini artıracağına şüphe yok. Son aylardaki durum da Amazon'un Alibaba'yı yakın bir zamanda geride bırakabileceğini gösteriyor.

Alibaba  Amazon Piyasa Degeri

Türkiye'de B2C pazar yeri rekabetinin giderek büyüdüğünü biliyoruz ama B2B alanında maalesef aynı gelişmeleri göremiyoruz. Bakalım önümüzdeki dönemde bu alandaki dengeler nasıl değişecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.