Sony, yeni amiral gemisi Xperia Z4'ü tanıttı

Sony, yeni amiral gemisi Xperia Z4'ü tanıttı

Akıllı telefon pazarından çekileceği dedikoduları yapılsa da Sony bunlara kulak asmıyor ve gelişmiş mobil ürünlerini tanıtmaya devam ediyor. Şirketin yeni amiral gemisi Xperia Z4 dün Japonya'da ilk kez basının karşısına çıktı. Yeni telefon oldukça yüksek donanım özelliklerine sahip ve Z3'e göre daha ince ve hafif.

Sony Xperia Z4, 5,2 inç büyüklüğünde 1080p çözünürlüklü ekrana sahip. Bu ekran ayrıca 565ppi ve 10 parmağa kadar multitouch destekliyor. Ekranla birlikte 20,7 MP ana kameraya sahip olan Z4, bu kamerayla 2160p ve 1080p video kaydı yapabiliyor. Ön kamerası ise 5 MP ve arka kamerada olduğu gibi ön kamera da 1080p video kaydı yapabiliyor.

8 çekirdekli 2 GHz Cortex işlemciye sahip olan yeni Xperia bununla birlikte 3 GB RAM'e sahip. 32 ve 64 GB hafıza seçenekleriyle piyasaya çıkacak telefonu microSD ile hafızasını arttırabiliyorsunuz. Z3 ile kıyaslandığında daha ince ve hafif olan Z4 144g ağırlında ve 6.9mm .

Z3'te olduğu gibi Sony Xperia Z4'te 1 metre derinliğe kadar olan sularda 30 dakika boyunca su geçirmiyor aynı zamanda toz geçirmeye karşı da korumaya sahip. Android Lollipop 5.0 ile gelecek telefonun uluslararası pazarlarda ne zaman satışa çıkacağı ve fiyatının ne kadar olacağı ise şimdilik bilinmiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.