Günlük 750 bin kullanıcıya ulaşan Slack'e 160 milyon dolar yatırım daha

Günlük 750 bin kullanıcıya ulaşan Slack'e 160 milyon dolar yatırım daha

En popüler takım içi etkileşim ve iletişim uygulamalarından olan Slack geçtiğimiz ay sizlere duyumlarını aktardığımız yatırım anlaşmasını resmen açıkladı. E serisinde 160 milyon dolar yatırım alan şirket, toplam değerlemesini de 2,8 milyar dolara çıkardı. Böylece Ekim 2014'teki 120 milyon dolarlık yatırımla 1,12 milyar dolar değerlemeye ulaştıran şirket, 6 içerisinde rakamı iki katından fazla artırmış oldu.

Flickr'ın ve Slack'in kurucu ortaklarından olan Stewart Butterfield henüz Ekim'deki aldıkları 120 milyon dolarlık yatırımı bile kullanmaya başlamadıklarını, ancak yatırım almak için çok doğru bir zaman olduğunu ve ileriye dönük planları için bu yatırımları kullanacaklarını aktarmış. Şubat ayında yıllık istatistiklerini yayınlayan şirket, Şubat 2015 itibariyle 500 bin olan günlük aktif kullanıcı sayısını 3 ay gibi kısa bir sürede 750 bine çıkarmayı başarmış. Şubat 2015'te 135 bin olan ücretli üye sayısıysa 200 bine yükselmiş

Bu son yatırımla birlikte, şirketin bugüne kadar aldığı toplam yatırım miktarı 340 milyon dolara yükseldi Servisin kullanıcıları arasında Adobe, New York Times, Blue Bottle Coffee, BuzzFeed, Live Nation, Expedia, HBO, PayPal  gibi dev şirketler yer alıyor.

Şu an için herşeyin yolunda gittiğini söyleyebileceğimiz Slack'te buna karşın yatırım tutarı ve değerleme büyüdükçe sorumluluk ve beklentiler de bir o kadar artıyor. Bu yatırım açıklanmadan önce Stewart Butterfield'ın yerine şirketin yeni bir CEO transfer edebileceği ve büyümesini yeni CEO ile birlikte devam ettirme söylentilerinin de olduğunu ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.