Google, Android'deki arama sonuçlarında yeni uygulama keşfini öne çıkarmaya başladı

Google, Android'deki arama sonuçlarında yeni uygulama keşfini öne çıkarmaya başladı

Google, mobil arama sonuçlarında Android kullanıcılarını ilgili içerikteki uygulamayı yüklemeye yönlendiren "Install" yani yükle butonlarını göstermeye başlayacağını duyurdu. Mobilde uygulama keşfine yönelik önemli bir adım atan Google bu yenilikle, Android geliştiricilerini App Indexing kullanmaya da teşvik ediyor. Zira Google App Indexing'i, kullanıcıların uygulamanızı indirip indirmediğinden bağımsız olarak, mobil arama sonuçlarında bir sıralama sinyali olarak algılamaya başlayacağını söylüyor.

Hatırlayacağınız gibi Google, sayıları her geçen gün artan mobil uygulamaların keşfini kolaylaştırmak amacıyla Ekim 2013'te App installs through app indexinguygulamaların da websiteleri gibi endekslenmesini sağlayan App Indexing'i tanıtmıştı. O tarihten itibaren ne kadar uygulama bağlantısını endekslediğini ilk kez açıklayan Google, bu sayının 30 milyarı bulduğunu söylüyor.

Bugüne kadar kullanıcıların halihazırda telefonlarında yüklü olan uygulamalarla ilgili içerikleri arama sonuçlarında gösteren Google'ın dün tanıttığı güncellemesi App Indexing açısından bir ileri aşamayı işaret ediyor zira bu kez yüklenmemiş uygulamalar da sonuçlara getiriliyor.

Güncellemeyle Android kullanıcıları Google'da, örneğin spesifik bir yemek, sanatçı, film mekan vs. ile ilgili bir arama yaptığında, Google doğru sonuçla eşleşen içeriğe sahip uygulamaları bulabiliyor ve bunları arama sonuçlarında yükleme bağlantılarıyla birlikte gösteriyor.

Uygulamayı doğrudan arama sonuçlarında gösterilen yükle butonuyla indiriyor ve ilk açılışta aradığınız içerikle bağlantılı olarak kullanabiliyorsunuz. Böylelikle içeriği tekrar uygulama içinde aramanıza gerek kalmıyor ve süreklilik sağlanmış oluyor.

Güncellemenin uygulamalarının keşfedilmesini isteyen Android geliştiricileri açısından App Indexing'i bir standart haline getirme potansiyeli ve dolayısıyla uygulama içeriklerinin iyileştirilmesi ve deep link entegrasyonlarını cesaretlendirmesi yönüyle önemli olduğunu söyleyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.