Küresel mobil ticaret hacmi 300 milyar dolar ve Türkiye büyük bir fırsatın eşiğinde [Mobil'15]

Bu yıl Webrazzi olarak son tematik konferansımız Mobil15 başladı.
Küresel mobil ticaret hacmi 300 milyar dolar ve Türkiye büyük bir fırsatın eşiğinde [Mobil'15]

Açılışta Webrazzi'nin kurucusu Arda Kutsal yeni doğal reklam ürünümüz adrazzi.com'u tanıttıktan sonra BKM Genel Merkezi Genel Müdürü Soner Canko'yu sahneye davet etti.

iPad'in 5 yıl önce tanıtılmasını bir milat olarak değerlendiren Soner Canko, 2010'da iPad'in 6 ayda 2 milyon sattığını ama Apple Watch'ün 3 günde 3 milyon ön sipariş aldığını (sadece ABD'de yaklaşık 1 milyon) söyleyerek mobildeki hızlı büyümenin altını çizdi.

Dünya çapında mobil ticaret rakamlarından bahseden Canko, İngiltere’de e-ticaret sitesi ziyaretlerinin yarısından çoğunun mobilden yapılmaya başlandığını ve ABD'de e-ticaret yüzde 10 büyürken m-ticaretin yüzde 50’ye yakın büyüme gösterdiğini paylaştı.

Soner Canko, bugün 300 milyar dolar olan dünya genelindeki mobil ödeme tutarının 3 yıl içinde 700 milyar doların üzerine çıkmasının beklendiğini de sözlerine ekledi ve Türkiye rakamlarına geçti.

Türkiye'de mobil ticaret verileri

Türkiye'de online perakende de mobilin payını yüzde 17 olarak paylaşan Soner Canko, internet bankacılığını kullananların yüzde 56 oranında bir kullanım olduğunu söyleyerek, mobile yatırım yapanların önünde büyük fırsat olduğunu hatırlattı ve daha detaylı bilgiler paylaştı ki bu rakamları ayrıca sizlerle paylaşacağız.

Bu verilere ve gün içindeki diğer yazılarımıza ulaşmak için Mobil15 etiketini takip edebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.